Cauzele celulitei

Cauzele celulitei

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2708

Voteaza & Distribuie

Descriere

Care sunt cauzele celulitei si cum poate fi aceasta indepartata?


cauzele_celuliteiRealitatea e ca unele persoane sunt "predispuse" la celulita, datorita unor dereglari interne. Poate sa fie vorba de o circulatie sanguina necorespunzatoare, de un dereglare hormonala sau de retentia de apa in tesuturile adipoase.


In absenta acestora, principalele cauze ale aparitiei celulitei sunt cele legate de stilul de viata. Si aici includem sedentarismul, alimentatia dezechilibrata si viata sexuala neregulata.Se pare ca celulita nu este numai o afectiune a pielii, ci a intregului organism. Este un semnal de alarma pentru dezechilibre mult mai grave. In general se ignora acest aspect, fiind tratata ca o problema estetica ce trebuie remediata.Solutia cea mai naturala si cea mai eficienta pentru combaterea celulitei o reprezinta renuntarea sau macar reducerea consumului unor alimente care favorizeaza aparitia acesteia. Este vorba despre:  • Cofeina. Pe langa faptul ca dezechilibreaza circulatia sanguina, cofeina favorizeaza depunerea grasimilor. Produsele care contin aceasta substanta nociva sunt cafeaua, ceaiul negru si bauturile din categoria Cola-Pepsi.


  • Aditivii. Mai exact, este vorba despre indulcitorii artificiali, coloranti, despre toate substantele chimice care se gasesc intr-o gramada de preparate. O dieta cu foarte multe legume si fructe amelioreaza efectele negative ale aditivilor alimentari, printre care si celulita.


  • Alcoolul. Toxina care favorizeaza, de asemenea, formarea celulitei.

  • Produsele lactate, carnea si ouale. Produsele animale „se inteleg" si ele de minune cu celulita. Regimul anticelulitic cu cele mai eficiente rezultate este cel vegetarian.Insa nu e neaparat necesat sa devii vegetariana doar a scapa de aspectul de coaja de portocala. Poti tine doar o scurta perioada o dieta vegetariana, cu siguranta ca aceasta ca da rezultate maxime in lupta cu celulita!