Cauze și remedii la îndemână pentru picioare reci

Cauze și remedii la îndemână pentru picioare reci

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareMiercuri 28 iulie 2021
Vizualizari128

Voteaza & Distribuie

Descriere

Experimentarea senzației de picioare reci este normală, din când în când. Modificările de temperatură, precum și opțiunile de sănătate și stilul de viață sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale picioarelor reci, iar ajustarea acestor factori te va ajuta, de obicei, la ameliorarea simptomelor. Iată, totuși, care sunt cele mai comune simptome și cum poți să le combați, încă, din stadiile incipiente.

Temperatura scăzută în casă

Picioarele reci reprezintă una dintre reacțiile normale ale corpului la temperaturi mai scăzute. Când corpul intră într-o zonă mai rece, vasele de sânge din extremități, cum ar fi mâinile și picioarele, se vor contracta. Acest lucru reduce fluxul de sânge către aceste zone, ceea ce diminuează și cantitatea de căldură pe care corpul o pierde.

Extremitățile sunt părțile corpului cele mai îndepărtate de organele vitale, astfel încât, reducerea fluxului de sânge la extremități ajută, de asemenea, la menținerea căldurii și a fluxului sanguin în părțile mai importante ale corpului. De-a lungul timpului, acest flux redus de sânge poate determina scăderea oxigenului în țesuturi, ceea ce le poate da o culoare albăstruie. Când sunt temporare, aceste simptome nu sunt, de obicei, grave, iar corpul va reveni la normal, pe măsură ce se încălzește din nou. O soluție utilă la această problemă este să montezi parchet pentru încălzire în pardoseală și vei scăpa de ea.

Stresul sau anxietatea

Dacă te găsești într-o stare de stres sau anxietate ridicată poți avea, de asemenea, picioare reci. Unul dintre răspunsurile naturale ale organismului la stres sau nervozitate este pomparea adrenalinei în sânge. Pe măsură ce adrenalina circulă, determină restrângerea vaselor de sânge de la periferie. Consecința? Scade și fluxul de sânge către zonele exterioare ale corpului. Acest răspuns rezervă energie și se pregătește pentru orice vătămare corporală care se poate întâmpla, ca urmare a situației de stres ridicat.

Lumea modernă este plină de factori de stres, dar, nu mulți dintre aceștia pun corpul în pericol imediat. De aceea, acest răspuns protector poate fi mai dăunător decât util dacă răcește picioarele sau mâinile sunt răcite, în mod regulat. Reducerea stresului și tensiunii poate ajuta la reducerea simptomelor, în aceste cazuri.

Circulație sanguină deficitară


Problemele de circulație sunt o cauză foarte frecventă a picioarelor reci. O persoană cu o circulație deficitară se va lupta, adesea, pentru a obține suficient sânge cald la extremități și se poate plânge, frecvent, de mâini și picioare reci. Circulația deficitară poate avea o varietate de cauze: un stil de viață sedentar și statul prea mult la birou toată ziua pot diminua circulația la picioare și pot provoca senzația de picioare reci.

Fumatul poate, de asemenea, îngreuna modul în care sângele ajunge în toate zonele corpului, astfel încât, persoanele care fumează ar putea fi mai susceptibile să se plângă de picioare reci. Colesterolul ridicat poate duce la formarea de plăci în interiorul arterelor care pot reduce circulația la picioare și picioare, ducând la picioare reci.

Dacă suferi de picioare reci, redu consumul de tutun, ia-ți mereu la tine o pereche de ciorapi și fă mai mult sport. Nu lăsa o problemă ca aceasta să avanseze, fiindcă, vei simți un disconfort sporit și chiar s-ar putea să fie semnul unei probleme de sănătate mai serioase.

Sursa foto: unsplash.com/photos/S-cezipBQ4Q