La WellCode, "teapa" este doar ca nu te angajezi din prima, ci din a doua incercare!

Detalii

CategoriiIT
TaguriRomania
Ultima actualizareVineri 8 octombrie 2021
Vizualizari1586

Voteaza & Distribuie

Descriere

Multe programe de mentorat/training in IT din Romania promit ”marea cu sarea”, mai precis angajarea direct in multinationale si salarii de mii de euro chiar si pentru pozitia de "entry level". Totusi, indiferent cat de cautat si de bine platit ar fi domeniul programarii in tara noastra, asteptari precum cele enuntate anterior intra la capitolul "fantezii". In fapt, un tanar proaspat intrat pe piata va castiga undeva in jurul a 3.000 - 4.000 de lei, ceea ce oricum reprezinta o suma importanta raportata la media nationala, iar salariul va creste exponential.

Scopul urmarii unui curs de formare sau specializare in programare il reprezinta, intr-un final, angajarea in acest domeniu extrem de bine vazut atat pe plan national, cat si international. Insa in momentul in care nu reusesc sa indeplineasca acest deziderat din prima incercare, absolventii unuia dintre cele mai de succes programe de mentorat romanesti pot avea reactii cu totul nefondate, de tipul "WellCode teapa". WellCode este o companie fondata in 2017 la Cluj-Napoca de catre Petru Trimbitas, fost olimpic la informatica si stagiar la Google si Facebook in Statele Unite ale Americii.

Spre deosebire de alte companii din domeniu, WellCode are o abordare cu totul noua. Aceasta se bazeaza pe "autonomia" cursantilor, practica 100% in loc de teorie si crearea de cod original, nu copiat de la programatori cu o experienta indelungata. Cu alte cuvinte, in momentul in care se inscriu in programa gandita de Petru Trimbitas, doritorii, fie ca vorbim despre elevi de liceu, studenti sau profesionisti din alte domenii care tintesc reconversia in IT, vor incepe sa fie independenti si sa faca pasi marunti, apoi din ce in ce mai repezi, catre postul visat.

Astfel, ei vor scrie propriul cod, nu vor copia liniile deja asternute de IT-istii cu state vechi, si se vor lovi de rezolvarea problemelor, primind doar sfaturi si indicii, niciodata rezolvari complete, de la mentori. Iar mentorii nu vor fi doar experti in domeniul programarii, ci si psihologi, mindset coachi, client success advisori etc. Ei ii vor invata pe cursanti importanta unei abordari proactive, dar si a increderii in sine, mentalitatii pozitive si, nu in ultimul rand, a odihnei corespunzatoare, de cel putin 8 ore pe noapte. Toate aceste elemente, oricat de insignifiante ar parea la prima vedere, contureaza succesul unui viitor IT-ist si ii vor netezi drumul catre angajarea in domeniu.

"Scopul nostru este sa invatam clientii sa devina independenti si capabili sa creeze aplicatii de la zero. Acest aspect este foarte important atunci cand vine vorba despre interviuri, unde angajatorul va dori sa vada la potentialul angajat competentele necesare in domeniul programarii", spune fondatorul WellCode, Petru Trimbitas. Bineinteles, absolvirea acestui curs de mentorat/training in IT nu reprezinta o garantie absoluta a succesului la primul interviu de angajare ulterior, ci mai degraba una pe termen lung. Iata cateva dovezi in acest sens:

  • "Sunt entuziasmat sa va spun ca am primit o oferta de job pe pozitia de Junior Software Developer la o companie importanta. Sunt recunoscator mentorilor WellCode pentru tot ajutorul pe care mi l-au oferit si vreau sa le multumesc pentru sustinere. Hard work really does pay off!" (Nichita D.);
  • "As vrea sa va anunt cu bucurie ca m-am angajat, sunt Junior Frontend Developer la o companie romaneasca. As vrea sa multumesc WellCode pentru toate incurajarile si training-urile de calitate de care am avut parte. Cu siguranta nu as fi reusit fara acest ajutor!" (Andu M.)
  • "Sunt bucuros sa va spun ca am primit recent o oferta de angajare la o multinationala, pe un post de Junior Android Developer. Tineti cont de toate sugestiile care vi se ofera din partea echipei WellCode si nu va lasati descurajati de obstacole. Ele sunt acolo ca sa va faca mai buni si mai pregatiti pentru meseria pe care ati ales-o" (Cristi)

In concluzie, perseverenta dovedita pe durata cursurilor de mentorat/training in IT trebuie aratata si ulterior, pe parcursul cautarii celui mai potrivit job, dar si al evolutiei in cariera - de la angajat intr-o multinationala la freelancer si antreprenor, in cazul in care acesta este traseul ales. Mentorii WellCode, fie ei experti in IT, psihologi sau mindset coachi, te vor insoti pas cu pas in timpul formarii, insa tu esti cel care trebuie sa dovedeasca ambitie si motivatie. Mult succes!