Cât de puternic este un HP Z840?

Detalii

CategoriiIT
Taguriprocesor
Ultima actualizareJoi 8 decembrie 2022
Vizualizari1383

Voteaza & Distribuie

Descriere

HP Z840 este un desktop worstation special gândit pentru ingineri şi cercetare, pentru cei care lucrează cu multe date, pentru oamenii de ştiinţă. Procesorul sau este un Intel Xeon octa-core, de partea grafică se ocupă Nvidia Quadro K4200, aşa că vei avea un worstation bun la toate care va avea performanţe de top şi pe care te vei baza oricând. Configuraţia de bază a lui HP Z840 vine la 2.400 dolari şi are procesor single Xeon, un HDD normal, nu are placă grafică. Dar dacă vrei un workstation şi mai puternic mergi pe configuraţia cu două procesoare Intel Xeon E5-2667 v3 octa-core, cu 32GB DDR4 memorie, dusă până la 512Gb, cu o placă grafică single Nvidia Quadro K4200 şi două SSD-uri PCIe 256GB M.2.

Cum poate fi îmbunătățit un HP Z840?

În carcasă este loc pentru multe componente şi upgrade-uri ulterioare, se pot pune încă patru HDD-uri 3.5 inch, două unităţi optice puetrnice, ai şi porturi SATA şi Serial Attached SCSI (SAS), ba şi un slot PCIe x16 adiţional pentru o altă placă grafică, un slot PCIe x8 x16 fizic, un slot PCIe x1 pentru placi wireless. Sursa este de 1.125 waţi. La capitolul porturi HP Z840 are audio line-in, line-out, DVI, DisplayPort două pe placa Quadro, două porturi Ethernet, două portui PS/2, două porturi USB 2.0, opt porturi USB 3.0, port Thunderbolt 2, nu ai însă HDMI port, dar placa Quadro se conectează via un adaptor DiplayPort. Un SSD de 256GB este pe post de boot drive, al doilea este data drive. Aceste detalii sunt incredibile pentru orice persoană care-și dorește un computer puternic pentru gaming, graphic design sau oricare alt job care presupune munca pe computer.

Performanțele oferite de HP Z840

Performanţele HP Z840 sunt impresionante pentru că ai şi un procesor dual Xeon, două puse pe arhitectură de generaţia a 4-aGrantley-EP platform, funcţionează cu 4GBNvidia Quadro K4200, în grafica 3D şi jocuri de ultima generaţie nu vei avea lag sau orice probleme legate de performanţă. La capitolul boot avem un workstation care se va deschide în 20.1 secunde per boot şi va ieşi din hibernare în 2.98 secunde. Performanţele stocării sunt bune şi ele, parametrul storage bandwidth fiind de 8.43 MB/s la HDD-uri şi 307.33 MB/s la SSD-uri.

Aşadar, avem în faţă un workstation de la HP foarte puternic, ce îşi merită preţul din piaţă, cu o configuraţie flexibilă şi arhitectură ce poate fi uşor actualizata în funcţie de nevoi. De reţinut că acest HP se poate personaliza şi poţi obţine performanţe foarte bune dacă ştii cum să îl şi setezi corect după ce l-ai cumpărat. La capitolul putere de procesare şi rapiditate în îndeplinirea sarcinilor nu vei avea rival dacă investeşti în HPZ840.