Cât de des trebuie curățat interiorul mașinii: 6 sfaturi

Cât de des trebuie curățat interiorul mașinii: 6 sfaturi

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini
Ultima actualizareMarti 6 septembrie 2022
Vizualizari84

Voteaza & Distribuie

Descriere

O mașină este mai mult decât un instrument care ne permite deplasarea sau transportul unor produse. O mașină modernă și curată este o proprietate de care este necesar să te îngrijești pentru a-i oferi o durată mai mare de viață și un aspect mai plăcut, atât la exterior, cât și la interior. Află cât de des trebuie să te ocupi de curățarea mașinii tale și care sunt cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea acesteia.

Folosește huse pentru protejarea scaunelor și a banchetei

Scaunele sunt cele mai expuse murdăriei și micilor accidente, așadar ar trebui să ai în vedere folosirea unor huse de calitate, care să le protejeze suprafața. Dacă ai copii, cu siguranță, știi cât de ușor se pot murdări scaunele și cât de mult te costă o curățare interioară a tapițeriei. Dacă vrei să îți protejezi scaunele, găsești aici huse de protecție auto cu ajutorul cărora vei reuși să economisești, fără să mai fii nevoit să dai bani pe curățări profesionale.

Volanul necesită curățare aproape zilnică


Volanul este cel mai folosit loc al mașinii, iar pentru că acesta este atins cu mâinile necesită igienizare frecventă. Mâinile sunt purtătoare de germeni și microbi, iar în plus ele transpiră atunci când ating volanul. Dacă volanul este din piele, este nevoie să ștergi foarte bine suprafața acestuia, pentru a igieniza foarte bine zonele texturate. Este important să ștergi foarte bine suprafața volanului cu ajutorul unei lavete, evitând substanțele pe bază de clor care ar putea deteriora pielea. Această operațiune de curățare ar trebui să se facă zilnic, tocmai pentru a putea evita dezvoltarea microbilor și preluarea acestora pe mâini. În plus, nimănui nu i-ar plăcea să atingă un volan murdar, nu-i așa?

Plafonul este obligatoriu de curățat la minim 3 luni

De cele mai multe ori, atunci când vine vorba despre curățarea mașinii, plafonul este neglijat. Din păcate plafonul este responsabil de păstrarea mirosurilor neplăcute (fum de țigară, mai ales), iar aspectul mașinii se schimbă foarte mult ca urmare a lipsei de igienă în cazul acestui loc. Micile incidente, cum ar fi stropirea plafonului, determină schimbarea imaginii mașinii care poate părea astfel mai veche decât este. Pentru curățarea plafonului este nevoie să folosești substanțe eficiente care nu deteriorează materialul de acoperire, care nu pătează și care reîmprospătează aerul mașinii tale. Curățarea plafonului ar trebui să se facă la fiecare 3 luni, sau măcar de două ori pe an.

Curățarea podelei și a covoarelor de protecție este necesară zilnic

Podeaua mașinii păstrează praf și murdărie, așadar este nevoie de o curățare frecventă a suprafețelor. Se recomandă să aspiri zilnic sau măcar o dată la câteva zile, pentru a fi sigur că elimini praful și murdăria. De asemenea, poți folosi o lavetă pentru a spăla bine zonele interioare fără a afecta zonele sensibile ale mașinii, cum ar fi bancheta.

Curățarea bordului se poate face ușor cu o lavetă umedă

Bordul este zona mașinii în care se acumulează cea mai mare cantitate de praf. Pentru că folosim frecvent această zonă și spațiile de depozitare pe care le oferă aceasta, este important să o și curățăm în mod corect. Acest lucru se face ușor folosind o lavetă umedă cu ajutorul căreia pot fi curățate zonele din bord, dar și cele aferente schimbătorului de viteze.

Igienizează ușile la interior


Unul dintre cele mai importante aspecte este curățarea mânerelor de deschidere la interior, deoarece acestea pot păstra murdărie și microbi. Astfel, tot ce trebuie să faci este să folosești șervețele antibacteriene sau o lavetă dezinfectantă cu ajutorul căreia să ștergi foarte bine suprafețele.

Interiorul mașinii trebuie îngrijit foarte bine, pentru că mașina este mai mult decât un mijloc de locomoție. Alege să folosești elemente de protecție, dar și produse speciale de curățare, cu ajutorul cărora să ai grijă de mașina ta ca de o prețioasă bijuterie.

Sursa foto: unsplash.com/photos/4xM5cytsdMo