Cât costă o vacanță în străinătate pe timp de pandemie

Cât costă o vacanță în străinătate pe timp de pandemie

Detalii

CategoriiTurism
Taguriconcediu, last minute, vacanta
Ultima actualizareVineri 8 ianuarie 2021
Vizualizari470

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pandemia provocată de noul coronavirus a produs schimbări importante ce au afectat agențiile de turism, care și-au micșorat drastic volumul activității, dar și turiștii, care au redus călătoriile, au amânat multe dintre vacanțe și au început să aleagă destinații noi, care să le ofere siguranță. Dacă te afli printre cei care s-au decis să călătorească în lumea largă, iată care sunt detaliile pe care trebuie să le afli atunci când vrei să știi cât costă o vacanță în străinătate pe timp de pandemie:

Prețuri avantajoase la vacanțe în străinătate prin agenții de turism

Turismul de pandemie a determinat scăderea prețurilor la oferte turistice de la agenții de turism și turoperatori. Vacanța de Revelion în străinătate s-a ieftinit în medie cu 25%, iar condițiile de plată au devenit mult mai atractive. Beneficiezi de oferte last minute la prețuri foarte avantajoase, pe care touroperatorii le-au lansat pe piață ca să impulsioneze cererea de sejururi și vacanțe în străinătate.

De exemplu, un sejur de cinci nopți în Antalya, de Crăciun sau Revelion, la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, pornește de la 417 de euro de persoană. Dacă îți dorești un concediu mai lung, poți să cumperi o vacanță de șapte nopți în Hurghada, la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, cu prețuri începând de la 529 de euro. Agențiile de turism oferă acum pachete ce pot fi rezervate cu avans zero și garantează rambursarea integrală a sumei achitate în cazul în care, înainte de începerea sejurului, țara de destinație interzice intrarea românilor sau dacă țara noastră impune carantinarea persoanelor care se întorc din statul respectiv.

Pentru rezervări early booking în sezonul 2021 poți să beneficiezi de reduceri de până la 60% la prețurile de listă, atât pentru destinații interne, cât și pentru vacanțe în străinătate. În plus, pentru destinații exotice cu hoteluri de lux în stațiuni all-inclusive, discounturile ajung până la 50% din prețul pachetului de călătorie. De exemplu, în cadrul programelor de rezervări timpurii la diverse agenții de turism sunt disponibile reduceri de 45% le sejururi în Antalya, cu zbor charter din București. Preţurile pornesc de la 441 de euro de persoană în cameră dublă, la hotel de 4 stele, în sistem all inclusive.

Costuri de pandemie când pleci în vacanță în străinătate

Trebuie să știi faptul că, deși prețurile la oferte last minute sunt considerabil mai mici decât în anii trecuți, ai costuri cauzate de pandemie atunci când pleci în vacanță în străinătate. Este indicat să plătești o asigurare de 150 de lei la agenția de turism ca să te protejezi de situația în care boala îți dă planurile peste cap. Astfel ai certitudinea că îți vei recupera banii dacă destinația turistică unde te duci în vacanță în străinătate interzice intrarea românilor.

Ești acoperit și dacă te îmbolnăvești de Covid și nu mai poți să pleci în vacanță în străinătate sau dacă ești pozitiv la testul pe care-l face înainte de plecare într-o destinație care solicită testare Covid. În asigurare este inclusă recuperarea banilor pentru îmbolnăvirea înainte plecare, dar și în timpul vacanței. Dacă rezervi vacanțe în străinătate prin agenții de turism plătești efectuarea testului Covid la tarife preferențiale (în medie de 250-300 de lei) și primești garantat rezultatul în 3 zile.

Solicită asigurare medicală și asigurare storno când cumperi o vacanță în străinătate, pentru că sunt necesare, chiar dacă ridică puțin prețul sejurului, dar sunt costuri de pandemie pe care nu trebuie să le eviți, ca să călătorești în siguranță și să ai certitudinea că te întorci cu bine acasă.

După cum ai constatat, este avantajos să călătorești în această perioadă, dacă te gândești cât costă o vacanță pe timp de pandemie. Alege tarife convenabile de la agenţii de turism autorizate și bucură-te de libertatea unui concediu liniștit, alături de cei dragi.

Sursa foto: unsplash.com/photos/SgDxA6RWyw0