Casovia - Capitala culturala a Europei in 2013

Casovia - Capitala culturala a Europei in 2013

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2596

Voteaza & Distribuie

Descriere

In 20 ianuarie 2013, orasul slovac Casovia a devenit in mod oficial Capitala culturala a Europei.


Casovia (in slovaca Košice, in latina Cassovia, in maghiara Kassa, in poloneza Koszyce, in germana Kaschau, in lituaniana Košice) este un oras in Slovacia de est, situat aprope de granita tripla cu Polonia, Ucraina si Ungaria. Orasul are o populatie de 240.688 de locuitori, fiind a doua asezare urbana ca marime dupa capitala Bratislava.
Casovia-centrul-istoric


Centrul istoric din Casovia
Orasul este strabatut de raul Hornad, lung de 286 km. Casovia este locuit din secolul al XIII-lea. Primele insemnari despre localitate dateaza din anul 1230, iar despre bastionul cetatii sunt datate din 1312; incepand din 1347, Casovia devine oras regal liber.


Obiective turistice in Casovia

Cel mai renumit obiectiv turistic din Casovia este domul Sfanta Elisabeta, vechi de o jumatate de secol. Cine trece pe-aici nu poate rata celebra fantana arteziana cu clopote sau turnul lui Orban.
catedrala-sfanta-elisabeta


Catedrala Sfanta Elisabeta din Casovia
Orasul se mandreste si cu cateva biserici vechi, adevarate opere de arta: Biserica Dominicana - datand din 1250; Biserica Franciscana - ridicata spre sfarsitul secolului al XIV-lea; Biserica Evanghelica, sfintita in 1816; Biserica greco-catolica, ridicata in perioada anilor 1882-1886; Biserica Golgotei, ridicata la nord-vest de oras, intre anii 1736-1758. Si nu ratati baile amenajate pe malul raului Hornad, un loc asaltat de turisti din toate colturile lumii!