Cand sa calatoresti in Asia?

Cand sa calatoresti in Asia?

Detalii

CategoriiTurism
TaguriMalaezia
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5904

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asia este una dintre destinatiile turistice favorite din lumea intreaga, incluzand o diversitate de tari cu propriile lor culturi. Datorita farmecului si diversitatii sale, turistii au la dispozitie o gama larga de optiuni pentru recreere, fie pentru tururi de oras sau tururi istorice sau doar pentru a se desfata la soare pe plajele cu finul nisip alb pulverulent.Dar, la fel ca pentru orice alta vacanta, este necesara o pregatire adecvata pentru a face calatoria cat mai de incitanta si placuta. Starea vremii poate afecta foarte mult o calatorie in Asia si in cele din urma, amintirile de acolo, precum si dorinta de a reveni la aceasta destinatie.Asia este perceputa de majoritatea oamenilor ca un continent cu climat tropical, unde intotdeauna este soare. Cu toate acestea, ploile musonice poate afecta regiunea si cauza inundatii in unele zone rurale. Deci, pentru o calatorie asiatica, acest articol ofera indicii cu privire la destinatiile spre care sa va orietati si cel mai bun timp pentru a calatori in Asia.Tarile din Asia de Sud au zile insorite incepand din luna noiembrie pana in luna aprilie. Incepand cu mai, ploile si taifunurile ocazionale pot lovi aceste regiuni. In lunile fara ploaie, aerul poate fi destul de uscat, asa ca cel mai bine este sa frecventati plaja in aceasta perioada.


Luati in considerare ca lunile noiembrie si decembrie pot aduce vant rece. In timpul sezonului ploios, cel mai bine este sa stati departe de zonele de coasta si zonele rurale, deoarece si acestea sunt predispuse la inundatii.Desi in unele tari, cum e Indonezia, ploile abundente sunt foarte rare si e posibil sa fie un climat destul de cald si umed pe tot parcursul anului. In Malaezia, vremea e considerata a fi, in general, calda si umeda, dar zilele de ploaie dureaza doar cateva ore, dupa care vremea insorita revine.


parcul national Komodo din Indonezia


Malaezia


O alta atractie turistica din Asia sunt festivalurile care au loc in fiecare tara. Deoarece cele mai multe sunt organizate in aer liber, puteti participa fara griji in ce priveste vremea pentru ca festivalurile sunt programate tinand cont de starea vremii. Daca exista un festival de lumini sau o parada de trandafiri in zona pe care doriti s-o vizitati, nu va faceti griji in privinta vremii si ploilor care v-ar putea strica planurile.


festivalul Ati-Atihan de pe plaja Boracay din Filipine


Cunoasterea sezonului si climatului din zona pe care doriti sa o vizitati este importanta pentru a va asigura o calatorie sigura, satisfacuta, placuta si cat mai favorabila. Sunt disponibile stiri legate de vreme pe site-uri de calatorie unde puteti consulta in mod regulat starea vremii si sa aflati de schimbarile drastice de vreme in tara pe care doriti sa o vizitati.


Dar, in general, tarile din Asia au un climat tropical, perfect pentru plaja. Deci, pentru planificarea vacantei de anul viitor, alege Asia ca prima destinatie pentru rasfatul sub razele solare, excursiile pe jos la reperele culturale, tururile gastronomice cu prietenii, sau evadarea relaxanta si romantica in Cambodgia, Thailanda, Filipine sau Japonia.


Cambodgia


castelul Matsumoto din Japonia


Thailanda