Cele mai bune decizii pentru copilasul tau

Detalii

CategoriiDivertisment, Shoping
Taguricopii, haine
Ultima actualizareJoi 22 iunie 2017
Vizualizari1144

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este legea naturii ca fiecare persoana, atunci cand devine parinte, trebuie sa aiba in vedere cele mai bune decizii pentru a se asigura pe deplin de binele copilasului sau. Intr-adevar, „meseria” de parinte poate sa fie cu mult mai solicitanta decat sunt obisnuiti unii dintre noi, insa in nici un caz nu este grea ci o adevarata bucurie. Totusi, anumite persoane tind sa se streseze cu mult prea mult atunci cand sunt puse in necesitatea de a decide orice aspect in legatura cu propriul copil. Asadar, pentru ca de fapt munca unui parinte implica multa bucurie si sastifactie, haideti sa vedem ce anume trebuie sa aiba in vedere acesta pentru a asigura de bunastarea micutului sau.

1. Alimentatia copilului

Este bine cunoscut faptul ca in perioada copilariei micutii au organismul cu mult mai sensibil. Astfel, orice tip de aliment necorespunzator poate sa ii provoace celui mic diverse afectiuni severe sau mai putin grave. Totusi, pentru a nu risca, recomandat ar fi sa optati pentru o alimentatie sanatoasa. Cand spunem sanatoasa, ne referim de fapt la mancarea ecologica, care nu este sub nici o forma supusa dezvoltarii artificiale. Atunci cand cumparati produse alimentare din comert, exista mare sansa ca acestea sa contina reziduuri de coloranti artificiali, diversi potentatori de crestere sau alte substante nocive chiar si pentru organismul unui adult, nu doar pentru cel sensibil al copiilor.

2. Imbracamintea micutului

Intrucat piesele de imbracaminte sunt cele care intra in contact direct cu pielea copilului, atunci cand nu sunt confectionate din materiale de inalta calitate pot sa ii afecteze acestuia pielea si sa ii provoace afectiuni diverse, precum eczeme, iritatii, mancarimi si chiar alergii. Cu siguranta nu va doriti acest lucru, nu-i asa? Ei bine, atunci recomandarea noastra este sa va orientati doar dupa acele hainute care sunt croite din materiale bune, sensibile cu pielea, precum bumbacul, inul etc. Mai ales in timpul verii, cand micutul va transpira, nu este deloc bine sa poarte haine din materiale supraelastice sau similare.

De asemenea, tot legat de vestimentatia micutilor tine alegerea unor piese de imbracaminte in marimea potrivita. Ganditi-va ca nici dumneavoastra nu v-ar placea sa purtati haine mai mici care sa va stranga si sa va incomodeze, sau mult prea mari, care sa stea largi si sa arate inestetic. Asadar, verificati inainte de a cumpara o hainuta pentru copilasul dumneavoastra ghidul de marimi de la fiecare magazin in parte.

3. Joaca celor mici

In ceea ce priveste activitatea distractiva a copiilor, un lucru este cert: prin joaca se dezvolta sanatatea psihica, dar si fizica a micutilor. Prin aceasta, au posibilitatea de a deveni mai atenti, de a gandi logic si rational, precum si de a socializa, deci deprinderea de a se incadra mai usor in societate. Totusi, orice parinte trebuie sa aleaga pentru copilasul sau doar acele jucarii care se potrivesc varstei sale si care, de asemenea, nu ii pot produce efecte negative in sanatate. Spre exemplu, fie anumite jucarii din comert sunt periculoase iar din neatentie sau din entuziasm cei mici se pot lovi grav, fie sunt realizate din materiale care in contact cu o piele sensibila vor avea un impact deloc dorit.

4. Camera micutului

Daca de la o varsta frageda marea majoritate a parintilor alege ca bebelusul sa doarma in aceeasi camera cu ei, deja cand acesta creste putin lucrurile sunt diferite. Astfel, este important ca cel mic sa aiba amenajata in locuinta propria camera, in care va avea parte nu doar de intimitate, ci si de liniste, pentru a se odihni. Se stie faptul ca somnul contribuie in mare masura la o buna dezvoltare a copiilor. In ceea ce priveste elementele din camera micutului, trebuie sa faceti tot posibilul pentru a evita orice lucru in care acesta se poate lovi, incepand de la colturile ascutite de pat si pana la prize. Totodata, trebuie sa va mai indreptati atentia si asupra zonei de dormit. Lenjeriile trebuie sa fie in permanenta schimbate si curatate corespunzator, iar materialele din care sunt confectionate trebuie sa fie inalt calitative.

La fel ca si hainele, lenjeriile pot afecta pielea copiilor, atunci cand fie sunt realizate cu coloranti puternici artificiali, fie cand materialul este supraelastic si provoaca transpiratia excesiva a copilului. Asadar, daca aveti in vedere toate aceste aspecte de mai sus, va puteti considera un parinte responsabil si bine organizat. Este deosebit de important sa nu sariti peste nici o etapa dintre cele mentionate, deoarece toate asigura in aceeasi masura bunastarea copilasului dumneavoastra.