Cafeaua Lavazza - scurt istoric, tradiții și secrete pentru o băutură perfectă

Detalii

CategoriiRegional
Taguricafea, cafea boabe
Ultima actualizareLuni 27 iunie 2022
Vizualizari578

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cafeaua Lavazza este recunoscută în lume drept un standard de calitate, gust și aromă excepționale. Dacă te numeri printre iubitorii cafelei, cel mai probabil te-ai bucurat de gustul aparte al unei cafelei Lavazza. Însă știai că în spatele faimoasei companii se află povestea unei mici afaceri de familie?

Citește în continuare care este istoria cafelei Lavazza, cele mai cunoscute tipuri de produse ale brandului, dar și secrete pentru prepararea unei băuturi perfecte.

Istoria cafelei Lavazza


Povestea Lazazza a început în anul 1985, în Torino, pe Via San Tommaso, când antreprenorul italian Luigi Lavazza a deschis un magazin alimentar. La vremea respectivă, nici el, nici familia nu credeau că business-ul lor va cunoaște faima din prezent. Perseverența, munca intensă și o idee strălucită, care a venit după 30 de ani de la înființare, a ajutat afacerea să prospere. Mai exact, Luigi Lavazza a amestecat diferite soiuri de cafea într-un singur ambalaj, impresionându-și astfel clienții.

Brandul italian Lavazza a fost primul care a oferit clienților posibilitatea de a cumpăra boabe de cafea prăjite de diferite tipuri într-un singur pachet. Mai mulți antreprenori din aceeași sferă au încercat să îl copieze, însă arta obținerii unor blenduri perfecte nu este ușor de stăpânit.

În 1965, a fost inaugurată cea mai mare fabrică de prăjire a cafelei Lavazza din Europa, la vremea respectivă. Printre inovațiile brandului se numără crearea unor recipiente speciale pentru stocarea cafelei, așa cum este punga vidată pentru păstrarea prospețimii cafelei. În prezent, compania Lavazza este o afacere de familie, ajunsă la a patra generație, cunoscută în întreaga lume. Cafeau poate fi găsită în peste 90 de țări.

Lavazza continuă tradiția inițiată de Luigide a avea grijă de pământ, astfel că respectă bunurile economice, sociale, de mediu și culturale ale statelor în care își desfășoară activitatea. Compania și-a propus să susțină dezvoltarea economică și socială a comunităților locale, dar și să îmbunătățească condițiile de viață pentru cultivatorii de cafea. Au fost depuse eforturi pentru a proteja oamenii și locul în fiecare etapă a lanțului de producție, de la plantare și recoltare până la distribuție și consum.

Tipuri de cafea Lavazza

Fiecare blend de cafea Lavazzaeste unic, așa cum se poate observa și de pe ambalaje. Fiecare sortiment are procente diferite de amestec de boabe diferite într-un singur pachet. Modificările proporțiilor de cafea Arabica și Robusta, precum și caracteristicile unice ale tipurilor de prăjire a boabelor, permit brandului să obțină soiuri cu caracteristici radical diferite referitoare la gustul și variațiile de aromă.

Cafea boabe Lavazza Pienaroma este un amestec rafinat de 100% cafea Arabica, conceput special pentru cei care doresc să consume o băutură cu un conținut scăzut de cofeină. Este combinația perfectă pentru cappuccino ori latte.

Espresso este compoziția perfectă, destinată preparării unui espresso italian adevărat, cu un gust și o aromă bogate.

Filtro Classic este un blend de boabe Arabica colectate din plantații africane și sud-americane. Băutura este concepută pentru prepararea la aparatele de cafea.

Super Crema este cea mai populară cafea Lavazza. Este recunoscută pentru aroma, savoarea și densitatea de excepție ale espresso-ului.

Gran Riservaeste un amestec excelent de cafea, cu un gust bogat și o aromă intensă și persistentă cu delicate note licoroase.

Top Class Lavazza este o cafea boabe echilibrată, din gama profesională specială a brandului. Adepții se bucură de o selecție atentă a celor mai bune boabe de cafea cu un gust persistent și note de scorțișoară și ciocolată neagră.

Crema e Gusto este o cafea cu o predominanță clară a boabelor de Robusta, fiind potrivită pentru persoanele care adoră o băutură puternică.

Lavazza Club este cafeaua pentru iubitorii celor mai bune soiuri de Arabica din America Latină. Boabele sunt prăjite cu o tehnologie specifică care are rolul de a oferii băuturii un gust nemaipomenit. Crema e Aroma este o cafea diferită, care poate fi preparată în orice mod fiindcă gustul final nu va fi afectat.

Cafea măcinată Lavazza Lavazza Qualita Rossa este un nlend unic de boabe Robusta și Arabica, cu un gust aromat, fin și bine definit.

Crema e Gusto Forte este un mix de Arabica din Brazilia și Robusta din Africa. Este recunoscută prin conținutul ridicat de cofeină și prin aroma intensă.

Bella Crema este un blend caracterizat printr-o aciditate scăzută, o textură ușor cremoasă și o aromă delicată de vanilie și caramel.

Qualita Oro este un mix alcătuit din 6 varietăți de boabe Arabica de cea mai bună calitate din America Centrală și de Sud. Băutura este caracterizată de un gust bogat de miere și o aromă florală intensă.

Lavazza Decofeinizată este un amestec aromat, echilibrat de 60% Arabica și 40% Robusta atent alese. Cafeaua este decofeinizată prin metode naturale, adică fără adăugarea produselor chimice.

Cum să te bucuri de o cafea italiană ca la carte

Îți dorești să savurezi o cafea italiană ca la carte? Atunci trebuie să te pregătești să schimbi ritualul de preparare fiindcă îți prezentăm în continuare câteva secrete incredibile.
  1. Prepară blendul favorit Lavazza cu lapte în loc de apă.
  2. Combină proaspătul espresso cu lichior Amaretto într-o proporție de 20ml la 40 ml.
  3. Adaugă în cafeaua aflată pe foc și ciocolată topită.
Italienilor le place să experimenteze, așa că te poți inspira de la ei pentru a te bucura de noi gusturi și arome.
Lavazza a cucerit lumea cafelei prin pasiune, tradiție și inovație.

Sursa foto: unsplash.com/photos/23dFj4fMPnc