Bursa locurilor de muncă - IT-ul printre cele mai stabile industrii în pandemie

Bursa locurilor de muncă - IT-ul printre cele mai stabile industrii în pandemie

Detalii

CategoriiEconomie, IT
Taguriit, job, Locuri de munca
Ultima actualizareMarti 27 iulie 2021
Vizualizari237

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bursa Locurilor de Muncă Cluj 2021 a înregistrat un succes la re-deschiderea porților – peste 2500 de clujeni au venit la Cluj Arena, în căutarea unui job nou sau a reconversiei profesionale. Oferta companiilor prezente a inclus posturi vacante în domenii precum HoReCa, producție, transport, retail dar și industria IT. Oamenii au avut șansa să interacționeze direct cu angajatorii, să obțină un loc de muncă pe loc sau să-și lase CV-ul în vederea recrutării ulterioare.

Nevoia de digitalizare a crescut numărul de angajări în IT

Fluctuațiile de pe piața muncii cauzate de pandemie au condus la schimbări drastice în multe domenii de activitate, puține reușind să-ți păstreze echilibru într-o perioadă plină de incertitudini. Printre cele mai afectate au fost HoReCa, turismul și altele care presupuneau interacțiune directă cu clienții. La polul opus, industria software development-ului a avut o creștere semnificativă a numărului de poziții deschise pentru noi angajați, datorată nevoii de digitalizare imediată a business-urilor.

Însă odată cu relaxarea măsurilor restrictive, reluarea activității a fost posibilă pentru multe domenii. Odată cu acestea a venit și nevoia de noi angajări, fapt ce a generat reactivarea pieței muncii locale. Venind în sprijinul businessurilor locale, bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM s-a adresat unei palete largi a populației – de la absolvenți de liceu, șomerilor, oameni aflați în proces de reconversie profesională, freelancerilor și tuturor celor aflați în căutarea unui loc de muncă.

Nu se caută doar developeri

Deși în industria IT cel mai des se caută developeri cu anumite competențe și experiență pe diferite tehnologii și expertize, totodată business-urile implică și alte departamente cu rol semnificativ în desfășurarea activității – economic, vânzări, resurse umane, marketing. Acestea oferă posibilități de angajare pentru diferite categorii de oameni și vârste, câtă vreme experiența și cunoștințele acestora se potrivesc cerințelor.

AROBS Transilvania Software a fost una dintre companiile reprezentante și reprezentative pentru domeniu, aflate la bursa locurilor de muncă. Oamenii care au trecut pe la stand au putut aplica pentru poziții de vânzări sau pre-sales, designer web, IT support, cât și pentru internshipuri viitoare cu șanse de angajare ulterioară. Cei care n-au fost la eveniment pot accesa pagina de cariere pentru a verifica pozițiile încă disponibile.

1800 de locuri de muncă la Cluj

Peste 41 de companii au avut standuri de prezentare la evenimentul AJOFM desfășurat vinerea trecută. “La Cluj-Napoca am avut 1.800 de locuri de muncă puse la dispoziție, dintre care 850 au deja oameni selectați și 280 au fost deja ocupate pe loc”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, aflată în vizită oficială la Cluj. Deasemenea, aceasta a mai adăugat faptul că din ianuarie până în prezent au apărut aproximativ 100.000 de locuri de muncă noi, multe dintre ele fiind cu contracte pe perioadă nederminată, fapt încurajator pentru stabilizarea pieței muncii.


Sursa foto – AJOFM Facebook Page