Bumbacul organic

Bumbacul organic

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriImbracaminte
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5713

Voteaza & Distribuie

Descriere

Prin ce se diferentiaza bumbacul organic de cel clasic?

bumbac organicBumbacul organic se creste fara pesticide si substante chimice, folosindu-se ingrasaminte organice si rotatia manuala a culturilor. Acestea sunt fertilizate in mod natural, prin utilizarea insectelor parazite pentru controlarea daunelor recoltei si indepartarea buruienilor manual sau cu tractorul.


Intretinut fara substante toxice, bumbacul organic nu are in componenta otravuri sintetice care pot ajunge in fluxul sanguin prin contactul hainelor cu pielea. Factorii care pot dauna bumbacului sunt de fapt indepartati din culturile organice.


Pesticidele folosite in culturile de bumbac organic sunt naturale, de cele mai multe ori avand in componenta chili, usturoi si sapun. Aceste substante tin la departare agresorii, insa nu distrug pradatorii naturali.


Ploaia este principalul „combustibil" pentru culturile organice de bumbac. Solurile sunt fertilizate cu ajutorul materialelor naturale ecologice, care confera acestora un continut sporit de humus. Astfel sunt sunt pastrate mai usor umiditatea si fertilitatea solului.


Bumbacul organic este bumbacul crescut potrivit unor standarde stricte, aprobate de state independente sau de organizatii private. Certificarea cuprinde inspectii pe domeniile fermei si facilitatile de procesare. Tot in categoria certificarii intra si testarea periodica a solului in ideea de respectare a standardelor stabilite.


Aceasta certificare a bumbacului organic reprezinta o garantie pentru clienti si demonstreaza preturile premium pentru agricultorii care prefera culturile ecologice.