Reteta clasica indica prajirea buletelor de cascaval in baie de ulei, insa aceasta varianta e una mai sanatoasa, cu mai putine calorii.
Ingrediente (pentru aproximativ 40 de bulete):
150 gr cascaval
150 gr faina
2 oua
100 ml de apa
80 gr de unt
sare.
Mod de preparare:
Se radem cascavalul pe razatoarea mica. Apa cu untul se pun la fiert pana cand untul se topeste in totalitate. Odata ce apa a clocotit, se indeparteaza cratita si se adauga faina dintr-o data. Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana la omogenizarea amestecului, dupa care se adauga cascavalul si se sparge pe rand cate un ou, amestecand bine dupa adaugarea fiecaruia.
Atentie!! Aluatul pentru buletele de cascaval trebuie preparata foarte repede, astfel incat se se pastreze cald si sa nu se taie.
Dupa ce am omogenizat-o suficient, lasam compozitia la racit, la temperatura camerei. Se fac bilute potrivite ca marime din aluatul obtinut, se introduc in coptor si se lasa la copt aproximativ 15 minute, la foc mic, pana capata un aspect usor rumenit.