Bucatarie deschisa spre living - avantaje si dezavantaje

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1490

Voteaza & Distribuie

Descriere

La prima vedere bucataria deschisa spre living (cunoscuta si ca bucatarie in stil american) pare a fi o alegere perfecta, dar afla ca trebuie sa iei in considerare multe aspecte cu privire la obiceiurile voastre culinare, dar si cu privire la cat de sociabili sunteti. Daca te-ai gandit sa faci o astfel de schimbare nu uita sa iei in calcul si urmatoarele aspecte.


Cat de des se gateste la tine in bucatarie?


Acest aspect este foarte important. Odata spatiul modificat, nu prea mai poti face nimic in legatura cu mirosul neplacut pe care unoeori il lasa in bucatarie gatitul pestelui, de exemplu. Asadar, asigura-te ca ai un sistem de aspiratie al aburului si fumului foarte bun; asigura-te ca ventilatia functioneaza extrem de bine si poti elimina imediat mirosurile specifice din bucatarie. Nu vrei ca mobila din camera sau dosarele pentru servici, de exemplu, sa capete un miros imbietor de alimente proaspat gatite.


Esti o persoana sociabila? Obisnuiesti sa organizezi cine pentru tine si prietenii tai?


Atunci deschiderea bucatariei spre living constituie un avantaj deoarece ai ocazia sa participi la discutiile invitailor tai si nu trebuie sa te scuzi mereu si sa fugi repede in bucatarie sa aduce cele necesare.


Cum stati cu ordinea in bucatarie?


Pare ceva de bun simt, dar, fie ca recunoastem sau nu, ni s-a intamplat sa intampinam musafiri neasteptati si sa inchidem repede usa la bucatarie din dorinta de a evita situatia jenanta in care trebuie sa te scuzi ca ai vasele murdare. Este perfect normal sa ramana vase nespalate de la cina anterioara, de exemplu, dar trebuie sa te gandesti serios la aspectul acesta in momentul n care vrei sa elimini usa de la bucatarie. Daca esti preventiv poti elimina eventualele discutii in contradictoriu cu partenerul tau in ceea ce priveste cine, ce si cum trebuia sa se asigure ca este ordine in bucatarie.


Spatiul deschis mobilat cu gust va crea intotdeauna senzatia de ospitalitate si armonie. Urmareste sa armonizezi cele doua incaperi din punct de vedere cromatic si sa faci ca piesele de mobilier sa nu delimiteze intr-un mod brutal spatiul. Alege cu grija designul mobilei de bucatarie si asigura-te ca materialele din care sunt confectionate se curata repede si totodata vor rezistat in timp eventualelor seri in care, din greseala, cineva va uita cina in cuptor.


sursa articol: http://www.highstyle.ro/