Brand Story: Canon

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriPublicitate
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2486

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piratii japonezi

canonGoro Yoshida si cumnatul sau Saburo Unchida au fondat in 1933, la Tokyo, firma Seiki Kogaku Kenkyushuo, pentru a produce aparate fotot de 35 de milimetri dupa un model german.

Cei doi fondatori aveau in vedere camera foto de genul Leica de la Leitz Wetzlar sau Contax de la Zeiss- Ikom. Capitalul necesar a fost furnizat de catre medical Takeshi Mitarai. In 1934 a fost prezentata pe piata prima camera foto, o copie dupa Leica 2. La inceput a fost comercializata sub numele de Kwanon, dupa zeita milostiveniei din sutrele budiste.

Dupa numai un an, numele a fost schimbat in Canon, care suna asemanator cu Kwanon, dar provine din greaca si inseamna pe de-o parte "masura" si pe de alta parte si "Sfanta Scriptura" sau "Biblie". In 1937, firma si-a schimbat numele in Seiki Kogaku Kogzo Kabushiki Kaisha, in 1947 in Canon Camera Company si in 1969 in Canon Inc. In afara de aparatele foto si lentil (din 1939) , Canon mai produce si aparatura de birotica de genul calculatoarelor de birou (din 1964), copiatoare (din 1965) si imprimante cu jet de cerneala (din 1981).