Borsul ca medicament

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5783

Voteaza & Distribuie

Descriere

Borsul este lichidul galbui, acrisor obtinut din fermentatia taratelor de grau in apa. Acest compus are proprietati terapeutice extraordinare.

Intr-adevar, borsul nu este foarte popular in Occident, insa in Romania si Rusia acesta este extrem de apreciat, in unele locuri fiind pastrat la loc de cinste. In zona Bucovinei, inainte de post, toate vasele si tacamurile erau clatite cu bors si binecuvantate. In Oltenia prepararea borsului simboliza vrednicia, iar in Moldova se tratau cu bors copiii deochiati si fara apetit. Insa cel mai mult borsul este rescunoscut ca leac pentru mahmureala si tratament eficient pentru intoxicatiile cu alcool. Este dovedit faptul ca dupa o noapte lunga de betie borsul de dimineata face minuni.

Borsul - efecte terapeutice


Bronsita, astm, sinuzita
Pentru vindecarea acestor afectiuni si prevenirea recidivarii, sunt suficiente doua cani de bors pe zi.

Mahmureala
Un tratament cu bors, intr-adevar mai sever, e eficient si pentru trezitul din betie. Pentru rezultate maxime e necesar consumul a 1-2 litri de bors deodata.

Pentru persoanele care au probleme cu excesul de alcool, tratamentul cu bors e o alegere mai mult decat potrivita, pentru ca acesta, consumat zilnic, reduce ispita de a consuma alcool.

Indigestie
Daca ai probleme cu digestia, tine o cura cu bors: bea inainte de masa 1/2 sau 1 pahar de bors. Este interzis acest leac pentru tratarea dispepsiei acide.

Oboseala cronica
Un alt efect terapeutic al borsului se refera la revigorarea organismului si a sistemului nervos in urma consumului a 250-500 ml de bors deodata.