Boli cu transmitere sexuala

Boli cu transmitere sexuala

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4539

Voteaza & Distribuie

Descriere

boli_cu_transmitere_sexualaBolile cu transmitere sexuala, cunoscute si sub numele de boli venerice sau BTS, sunt, dupa cum sugereaza si numele, infectii ce se transmit prin contact sexual. Trebuie mentionat faptul ca riscul de contagiere exista fie ca e vorba de contact sexual normal, oral sau anal.


Intr-adevar, cel mai mare risc de contactare a unei boli venerice este in urma unui act sexual neprotejat. Insa trebuie luat in calcul faptul ca imbolnavirea are loc si prin alte metode, aparent de neglijat. Asadar, se poate transmite boala in momentul atingerii zonei infectate, in momentul contactului cu obiecte infectate, genetic de la mama la copil etc.


Clasificarea bolilor venerice


In functie de gradul de gravitate, bolile cu transmitere sexuala se impart in doua mari categorii:Boli cu transmitere sexuala majore:


- sifilisul

- gonoreea sau blenoragia

- sancrul moale

- granulomul inghinal

- limfogranulomatoza inghinalaBoli cu transmitere sexuala minore:


- uretritele negonococice (cauzele cele mai intalnite sunt chlamydiile, mycoplasmele, candida albicans, trichomonas vaginalis)

- tricomonazia urogenitala

- candidozele urogenitale

- herpesul genital

- vegetatiile veneriene

- moluscum contagiosum

- scabia

- pediculoza

- unele forme de hepatita viralaCel mai mare virus din ultimul secol este HIV (Human Immunodeficiency Virus - Virusul Imunodeficienței Umane). Cu toate ca in intreaga lume s-au luat masuri de prevenire, acest flagel lasa in urma inca destule victime.