Biserica scientologica si celebritatile care ii sunt adepte

Detalii

CategoriiReligie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5966

Voteaza & Distribuie

Descriere

Biserica scientologica internationala a fost fondata de L. Ron Hubbard, in 1954. Bazandu-se pe cartea sa, „Stiinta moderna a sanatatii mintale" (1950), Hubbard a creat o institutie "religioasa" pentru a-si promova teoriile psihologice. Cartile si „biserica" sa s-au raspandit in toata lumea, in timp ce Hubbard a devenit un pustinc. A murit in 1986, dupa ce a petrecut mult timp calatorind cu yacht-ul sau.

Biserica scientologica propovaduieste ideea ca omenirea este nemuritoare si divina iar omul este compus din trei dimensiuni: suflet ("thetan"), minte (o acumulare a tuturor experientelor din toate vietile), si corp (dimensiunea temporara si fizica). Unul dintre principiile majore ale scientologiei este ca omul este o fiinta spirituala nemuritoare , numita thetan, care este in prezent captiva pe planeta Pamant intr-un corp de carne.

„Dumnezeu" este un concept vag. Scientologia se refera la Fiinta Suprema cu termeni precum „infinitul".

Recrutarea si declaratiile oficiale de acceptare date de celebritati au fost intotdeauna un aspect foarte important pentru Biserica scientologica. La fel ca si in reclamele TV, scientologia recruteaza in mod activ persoane publice pentru a promova publicului larg ideile pe care le sustine. Inca din 1955 exista un program de recrutare a VIP-urilor, de cand L. Ron Hubbard a creat „Proiectul Celebritatii", oferind recompense scientologilor care au recrutau celebritati vizate. Printre primii convertiti a fost starul filmului mut, Gloria Swanson, si pianistul de jazz Dave Brubeck.

Biserica scientologica are propriile centre de celebritati in Los Angeles, Paris, Nashville, si alte locatii. Desi sunt deschise publicului, servesc in special starurilor si artistilor pentru ca imaginea lor asociata cu a bisericii, ii va da un grad mai mare de importanta si numarul adeptilor va creste.

Printre celebritatile adepte ale scientologiei, cele mai cunoscute sunt: John Travolta, Juliette Lewis, Kirstie Alley, Catherine Bell, Nancy Cartwright, Beck, Jason Lee, Edgar Winter, Tom Cruise, Katie Holmes, Anne Archer, Lisa Marie Presley, si solista de opera Julia Migenes .

Numarul exact al celebritatilor active in Biserica scientologica este imposibil de spus, deoarece multi aleg sa-si urmareasca interesul sub anonimat. Scientologia este o religie controversata, cu o retea de critici gata sa ii listeze si sa ii dea in vileag pe toti care indraznesc sa se apropie de o biserica scientologica si care isi dedica viata atacand virulent aceasta miscare. Artistilor le trebuie ceva curaj sa afirme in public ca au devenit adeptii ei.