Beneficii Spirulina: ce se intampla daca luam aceasta alga minune

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareLuni 2 august 2021
Vizualizari774

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spirulina: ce este, cand si de ce este recomandata si cat trebuie sa luam in fiecare zi pentru a spori beneficiile? Spirulina este o alga bogata in proprietati si are beneficii multiple. Consumul sau este recomandat pentru a promova bunastarea corpului, in special in anumite situatii sau perioade din viata cuiva. Dar ce se intampla exact cu corpul nostru daca luam in fiecare zi cantitatea potrivita de alge spirulina?

Sub numele de spirulina se ascunde o microalga de apa dulce, de culoare verde-albastra, considerata din toate punctele de vedere un superaliment pretios. Acest lucru se datoreaza faptului ca algele spirulina contin mai multe ingrediente active care sunt importante pentru sanatatea noastra si din acest motiv este din ce in ce mai recomandat sa o consumi ciclic in contextul terapiilor naturale sau in faza de prevenire.

Ce se intampla cu corpul de fiecare data cand luam spirulina


Exista intr-adevar multe schimbari pe care le-am putea observa in corpul nostru daca luam spirulina in mod constant pentru o anumita perioada si in dozele potrivite. Iata cele mai importante spirulina beneficii care pot fi amintite:

Sistem imunitar mai puternic: aceasta alga stimuleaza apararea naturala a corpului nostru si din acest motiv cei care o iau in perioade deosebit de critice ale anului (de exemplu in toamna-iarna pentru a evita cat mai mult posibil racelile si gripa) sunt mai protejati.

Energie mai mare: datorita prezentei vitaminelor A, B, C, E si a sarurilor minerale importante precum fierul, calciul, magneziul si potasiul, spirulina este un adevarat supliment care furnizeaza combustibilul potrivit pentru corpul nostru pentru a functiona la maximum bine. Din acest motiv, spirulina este, de asemenea, foarte populara printre sportivi.

Imbunatateste starea celor ce au anemie: cei care sufera de anemie pot beneficia de un aport regulat de spirulina, deoarece aceasta alga este bogata in fier, care este usor asimilat de organism.

Supliment de proteine: utilizarea spirulinei este adesea recomandata vegetarienilor sau veganilor, deoarece este o alga deosebit de bogata in aminoacizi. Un aport zilnic asigura, prin urmare, o probabilitate mai mare de a atinge nevoile necesare de proteine ale organismului.

Purifica si detoxifica: una dintre cele mai apreciate caracteristici ale acestei alge este capacitatea sa de purificare. Prin urmare, utilizarea spirulinei asigura un efect detoxifiant bun asupra organismului.

Tine colesterolul la distanta: datorita ingredientelor active continute, daca este utilizata in mod corect si cu o anumita consistenta, spirulina este capabila sa readuca valorile colesterolului la normal.

Imbunatateste sanatatea pielii: spirulina este bogata in antioxidanti care contracareaza actiunea radicalilor liberi. Prin urmare, utilizarea acesteia in fiecare zi ne permite sa vedem o imbunatatire a sanatatii pielii.

Ciclul menstrual mai regulat: spirulina poate ajuta la reglarea si ameliorarea oricarei dureri si a altor probleme legate de menstruatie.

Alcalinizant: conform teoriei alimentelor acide si alcaline, spirulina este inserata in acestea din urma si, prin urmare, poate ajuta la restabilirea echilibrului si a sanatatii generale a corpului.

Tipuri de spirulina


Spirulina se gaseste in mod comercial sub forma de pulbere sau suplimente. In functie de utilizarea intentionata, se recomanda o versiune sau alta. Daca, de exemplu, intentionam sa o adaugam la preparatele noastre culinare, putem alege pudra, in timp ce, daca urmarim un efect mai incisiv si mai puternic, este cu siguranta recomandat sa luam doze mai mari printr-un supliment. Exista, de asemenea, produse alimentare ce au un anume adaos de spirulina, cum ar fi paste, bere, batoane energizante si multe altele.

Spirulina, cat sa iei in fiecare zi?

In ceea ce priveste suplimentele de spirulina, doza recomandata de specialisti este de 3 grame pe zi. Aceasta ar fi cantitatea necesara pentru a ne bucura pe deplin de toate beneficiile acestei alge. Desigur, situatia poate varia de la caz la caz si in functie de situatiile specifice ale persoanei care trebuie sa o foloseasca. Prin urmare, este intotdeauna bine sa cauti opinia unui expert care poate recomanda un consum de spirulina care variaza intre 1 gram si 5 grame (o doza care ar fi mai bine sa nu o depasesti). In ceea ce priveste consumul de alimente, poti adauga, fara indoiala, 1 sau 2 lingurite de pulbere in dieta ta din fiecare zi sunt suficiente.

Suplimente de spirulina

O modalitate foarte simpla de a lua spirulina este de a alege suplimente de tip comprimate sau capsule pe care sa le iei dupa cum este necesar pentru o perioada limitata de timp. Iti reamintim, totusi, ca aceste produse nu inlocuiesc o dieta sanatoasa si variata si ca pot provoca si efecte secundare (in special daca suferi de anumite boli) sau poti interactiona cu terapii medicamentoase care ar putea fi in curs.

Spirulina, cum sa o incluzi in dieta

Poate ca nu te-ai gandit niciodata la faptul ca spirulina poate fi adaugata sub forma de pulbere la retetele preferate. Aceasta este de fapt un ingredient destul de versatil in bucatarie. Printre altele, nu trebuie subestimat faptul ca aceasta alga va da mancarurilor tale o culoare verde caracteristica si scenografica. Cu toate acestea, cea mai frecventa utilizare a acestei alge marine in bucatarie este sa o adaugi, pur si simplu, la smoothie-uri pentru a le spori aroma si calitatea nutritionala sau la legumele crude sau gatite.

Contraindicatii ale spirulinei

In absenta patologiilor si consumata in doze corecte, spirulina nu implica efecte secundare particulare sau contraindicatii. Cu toate acestea, in caz de supradoza, pot aparea varsaturi, greata, constipatie sau febra. Pe de alta parte, persoanele cu disfunctii tiroidiene (in special daca suferi de hipertiroidism) sau boli autoimune trebuie sa acordam o anumita atentie. In aceste cazuri, este mai important ca niciodata sa evaluezi riscurile si beneficiile administrarii acestei alge impreuna cu medicul tau. In plus, la fel ca orice, nu recomandam abuzul de spirulina.

Spirulina - curiozitate

Un lucru pe care s-ar putea sa nu-l stii despre spirulina este motivul pentru care are acest nume. Numele se refera la faptul ca aceasta alga are forma de spirala. O alta mica curiozitate este ca spirulina este adesea data astronautilor in misiunile spatiale tocmai datorita bogatiei sale in beneficii nutritionale.