Bananas!*

Bananas!*

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFredrik Gertten, Juan J. Dominguez, Rick McKnight
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari721

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Bananas!*
An: 2009
Durata: 80 minute
Regia: Fredrik Gertten
Actori: Byron Rosales Romero, Juan J. Dominguez, Duane Miller, Rick McKnight, David Delorenzo, Mercedes Del Carmen Romero
Gen: Documentar, Drama, Istoric

Bananas! * este un documentar regizat de suedezul Fredrik Gertten si trateaza un conflict intre compania Dole Food si lucratorii de pe plantatia de banane din Nicaragua, suparati din cauza pesticidelor folosite, care se presupune ca provoaca sterilitate.

Filmul a fost criticat de Dole din cauza ca prezinta “falsitati flagrante”, ceea ce au fost incapabili sa demonstreze. Dupa o difuzare a documentarului la Festivalul de Film de la Los Angeles, in iunie 2009, Gertten fost dat in judecata pentru calomnie de catre compania Dole, pe 8 iulie. Procesul a fost precedat de amenintari de actionare in justitie din partea Dole, indreptate impotriva Festivalului de Film de la LA, ceea ce a rezultat in retragerea sponsorizarilor si eliminarea filmului din competitie. Dole a renuntat la procesul impotriva lui Fredrik Gertten si a documentarului Bananas!*, pe 15 octombrie 2009.

In septembrie 2009, membrii parlamentului suedez Mats Johansson si Luciano Astudillo, au avut initiativa de a difuza filmul in Parlamentul Suediei, aceasta fiind premiera lui in Suedia.

Din distributia filmului fac parte: Byron Rosales Romero, Juan J. Dominguey, Duane Miller, Rick McKnight, David Delorenzo si Mercedes Del Carmen Romero, toti jucand propriile roluri.