Avantajele saltelelor din spuma cu memorie

Avantajele saltelelor din spuma cu memorie

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurisaltele
Ultima actualizareMiercuri 12 octombrie 2022
Vizualizari118

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mulți dintre noi am auzit deja despre celebrele saltele din spumă cu memorie, care sunt considerate deosebit de confortabile, comode, plăcute și avantajos de folosit. Să vedem despre ce este vorba, ce este spuma cu memorie, ce avantaje aduc aceste saltele și dacă merită achiziția acestora.

Ce este spuma cu memorie

O inovație din 1966, creată pentru Administrația Națională pentru Aeronautică și Spațiu (NASA), spuma cu memorie, cunoscută și sub denumirea de spumă vâsco-elastică, este un material destinat scaunelor din avioane, pentru a reduce intensitatea și presiunea gravitației la decolări și aterizări. Descoperirea caracteristicilor și beneficiilor spumei a pătruns rapid în domeniul medical, deoarece acest material oferă confort deosebit pentru pacienții aflați în unități de terapie intensivă și în scaune cu rotile.

În anii 90, brevetul spumei cu memorie a fost vândut unei companii publice care a început să utilizeze acest produs pentru fabricarea de saltele și materiale pentru dormit. Deși inițial spuma cu memorie era destul de scumpă astăzi există produse de care poate beneficia aproape oricine.

Salteaua din spumă cu memorie a însemnat o revoluție în industria mobilei. Capacitatea spumei cu memorie de a ține minte conturul corpului și de a se conforma acestuia a însemnat un beneficiu minunat și o calitate specială. Astăzi în multe magazine online găsești modele diferite de saltele memory, la prețuri foarte avantajoase.

Să vedem de ce merită să alegi pentru patul tău o saltea din spumă cu memorie.

Spuma cu memorie asigură reducerea presiunii asupra corpului tău, diminuează tracțiunea în jos datorată gravitației și ajută la o poziție cât mai comodă în pat. Utilizarea unei saltele tradiționale cu arcuri interioare creează puncte de presiune dureroase în care corpul și salteaua intră în contact cu șoldurile, umerii și călcâiele. Deoarece presiunea din corpul tău dormind pe o saltea obișnuită cu arcuri este concentrată pe anumite zone, alte zone critice ale corpului nu au sprijin, provocând dureri corporale, dureri de spate și chiar tensiune musculară.

Spuma cu memorie are o caracteristică de sensibilitate la temperatură care ajută la ameliorarea durerii, deoarece zonele dureroase sunt ceva mai fierbinți decât restul corpului nostru. Aceste mici diferențe înmoaie spuma, permițându-i să fie mai blândă în acele zone sensibile. Caracteristica sa de reducere a punctelor de presiune te ajută să dormi mai bine. Cu toate acestea, saltelele tradiționale din spumă cu memorie absorb și rețin căldura de la temperatura corpului, ceea ce ar putea fi util în timpul iernii. Pentru a fi sigur că vei continua să dormi bine chiar și pe vreme caldă, alege o saltea din spumă cu memorie cu o funcție de răcire și un flux de aer bun.

Spuma cu memorie izolează și absoarbe mișcarea. Un somn odihnitor este mai greu de realizat atunci când dormi cu un partener sau cu un animal de companie, care se mișcă pe aceeași saltea cu tine. În această situație salteaua din spumă cu memorie se ocupă de transferul mișcării izolând-o într-o anumită zonă, pentru ca tu să te poți odihni perfect pe parcursul nopții.

Saltelele din spumă cu memorie sunt apreciate pentru că majoritatea sunt hipo alergice și ajută la un somn odihnitor și liniștit chiar pentru persoanele cu diferite afecțiuni pulmonare sau cu alergii. Praful, acarienii, părul de la animalele de companie, rămân în saltelele tradiționale oricât de mult ar fi curățate datorită spațiilor deschise din interiorul acestora având arcuri. Dacă vrei să optezi pentru o saltea ușor de curățat și care să fie lipsită de acarieni alege salteaua din spumă cu memorie.

Un alt argument în favoarea acestor saltele este rezistența în timp și eficacitatea lor pe parcursul utilizării. Saltelele din spuma cu memorie pot fi folosite până la 8 ani și există anumite saltele de calitate superioară care pot rezista până la 15 ani fiind întreținute excelent

În orice Magazin online Mattro găsești o gamă variată de saltele cu memorie din care poți alege modelul dorit. nu ezita să îți îmbunătățești somnul și calitatea acestuia dormind pe una din cele mai bune saltele cu memorie oferite de furnizori de renume.