Ava Gardner si Frank Sinatra

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7505

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cei doi au fost casatoriti din 1951. Aceasta casnicie a fost a treia pentru Gardner si a doua pentru Sinatra. Franck Sinatra, fiul unui pompier de origine italiana, nascut la New Jersey, a format in adolescenta un cvartet vocal.

In 1935, grupul a castigat un concurs de radio pentru descoperirea de talente si a inceput sa dea spectacole in cluburi de noapte. In 1940, Sinatra s-a alaturat orchestrei lui Tommy Dorsey Orchestra si a ajuns pe primele locuri in topuri. La scurt timp Sinatra a devenit un actor popular, insa dupa ce corzile sale vocale au fost afectate in 1952, cariera sa a avut de suferit.

Managerii lui au renuntat la serviciile sale astfel ca a inceput sa-si caute singuri roluri. Pentru modesta suma de 8000 de dolari a fost de acord sa joace un rol secundar in filmul From Here to Eternity (1953)-rol pentru care a castigat un premiu Oscar. A primit o nominalizare la Oscar pentru filmul The Man with the Golden Arm (1955), in care a interpretat un dependent de droguri. Pe masura ce imbatranea, cariera sa devenea din ce in ce mai infloritoare. Vocea sa a revenit, iar melodiile sale au devenit mai iubite ca niciodata. Din prima sa casnicie, cu Nancy Barbato, s-au nascut trei copii: Nancy, Frank Jr. si Tina.

Dupa casatoria sa cu Ava Gardner, s-a mai casatorit de doua ori cu Mia Farrow si apoi cu Barbara Marx, vaduva unuia dintre fratii Marx. Gardner, una dintre reginele frumusetii la Hollywood in anii ’40 si ’50 a fost unul dintre cei sase copii ai unui taran sarac din North Carolina. Ea dorea sa devina secretara, insa la varsta de 18 ani, o poza facuta de cumnatul ei a ajuns din greseala la departamentul de distributie a actorilor din cadrul studiourilor MGM, care au si angajat-o. Inainte de a se casatori cu Sinatra, Gardner a fost casatorita cu Mickey Rooney si apoi cu Artie Shaw. Cariera lui Gardner a atins apogeul la inceputul anilor ’50. A fost nominalizata la Oscar in 1953 pentru rolul din Mogambo, in care concura cu Grace Kelly pentru dragostea lui Clark Gable. La inceputul anilor ’80 a continuat sa apara in filme si seriale de televiziune. Ava Gardner s-a stins din viata in 1990, iar Sinatra in 1998.