Atractii Turistice in Belek

Atractii Turistice in Belek

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, concediu, vacanta
Ultima actualizareVineri 23 aprilie 2021
Vizualizari242

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când vrei să savurezi o vacanță într-o destinație în care luxul este la el acasă, alege Belek, superba stațiune de pe malul Mediteranei, situată pe Riviera turcească. Plajele Blue Flag, cluburile de golf exclusiviste și resorturi care oferă toate facilitățile sunt emblematice pentru Belek și te îmbie la o experiență de neuitat.
În Belek mai găsești și alte lucruri interesante de făcut și de vizitat, de la parcurile acvatice, SPA-uri cu apă de izvor pentru balneoterapie, dar și o viață de noapte efervescentă în cluburile și barurile din superba stațiune turcească.

Nu departe de țărm se află situri arheologice ce nu ar trebui ratate de niciun turist din acea zonă pentru că acolo ai ocazia să descoperi multe lucruri despre istoria bogată a orașului Belek, în unele amfiteatre de aici se mai susțin încă spectacole live.

Pentru cei care iubesc natura și experiențele în are liber, Belek are de asemenea multe atracții pentru aceștia. Pădurile de pin spectaculoase sunt doar unul dintre obiectivele pe care le poți bifa într-un tur al orașului.
Plajele din Belek

Belek este ales în primul rând de cei care iubesc apa, soarele și lenevitul la plajă, în vacanță. Plajele din Belek au tot ce ți-ai putea dori de la o vacanță la Mediterana, pe coasta de sud a Turciei. Plaja publică Belek este Blue Flag, reprezintă peste 200 de metri de nisip auriu și este ușor accesibilă de pe drumul principal. Plaja Kadriye, la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina spre vest, este extrem de căutată de turiști pentru ceea ce oferă: nisip fin și apă turcoaz.

Chiar la est de gura râului Kopru, plaja Bogazkent are un peisaj uimitor format din dune și o întindere mare de nisip. Mai la est, se află plaja stațiunii Kumkoy, extrem de exclusivistă și presărată cu șezlonguri, un restaurant și facilități de lux. Pe plajă se află căsuțe mici în stil rustic aparținând localnicilor, care contribuie din plin la farmecul locului.

Cascadele Manavgat și Kursunlu


Cascadă Manavgat este cea mai cunoscută cascadă din Turcia și una dintre cele mai vizitate locuri de către turiștii care își petrec vacanța în această țară. Cascada are un debit impresionant și o lățime uluitoare, iar peisajul din jur taie pur și simplu respirația oricui ajunge aici. Cascada Kursunlu este declarată Parc Național încă din 1991. Formațiuni geologice interesante, fauna și flora bogată sunt doar câteva dintre lucrurile pentru care merită să ajungi aici, dacă alegi să îți petreci vacanța la Belek.

Teatrul Aspendos


Teatrul Aspendos este unul dintre numeroasele situri arheologice magnifice pe care le puteți vizita lângă Belek. Teatrul acesta reprezintă unul dintre cel mai bine conservate teatre vechi din Asia Mică, fiind totodată un obiectiv turistic principal al stațiunii Belek. Datorită faptului că a fost conservat atât de bine, Teatrul Aspendos care găzduiește adesea spectacole de operă și balet.

Destinația ideală pentru iubitorii de golf

Belek și-a câștigat de mult timp reputația că fiind locul în care aleg să își petreacă vacanțele cei care doresc să îmbine perfect plaja și relaxarea cu partide de golf desfășurate în condiții greu de egalat. Belek îi așteaptă pe iubitorii acestui sport nobil pe unul dintre cele 6 terenuri spectaculoase. Se spune că dacă nu ai jucat niciodată golf, dacă ajungi în Belek te poți îndrăgosti de acest sport cu totul deosebit.

Gastronomie cu influențe mediteraneene

Ce-ar fi o vacanță în Turcia fără a te bucură din plin de gastronomia excepțională a acestui colț de lume. În Belek, bucătăria tradițională turcească unică prin preparatele faimoase în întrega lume se îmbină perfect cu influențele mediteraneene care nu au cum să lipsească din această regiune a Turciei. Astfel, într-o vacanță la Belek te poți răsfață cu fructe de mare și pește proaspăt, dar nu trebuie să ratezi nici felurile de mâncare turcești. În Belek vei găsi restaurante și terase tradiționale, dar și cu specific mediteranean sau internațional.

La majoritatea teraselor și restaurantelor se cânta muzică live sau au loc seri de karaoke sau dansuri tematice.
Și viața de noapte din această stațiune de lux este una efervescentă. În Belek există numeroase cluburi și pub-uri care organizează petreceri pentru turiști cu muzică tradițională și internațională și multă distracție.

Sursa foto: cdn.pixabay.com/photo/2013/03/01/17/57/antalya-87255_960_720.jpg