Atli Orvarsson

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3324

Voteaza & Distribuie

Descriere

Compozitorul islandez ATLI ORVARSSON (muzica) a patruns rapid in randurile tinerelor talente muzicale de la Hollywood. Crescut intr-o familie de muzicieni din nordul Islandei, prima reprezentatie live a lui Orvarsson a avut loc la frageda varsta de 12 ani, cand a cantat la trompeta in orchestra pentru spectacolul „My Fair Lady". Pana la implinirea varstei de 20 de ani, el a cantat la keyboard si trompeta pentru multe din formatiile islandeze de pop si jazz. Realizarile sale, alaturi de formatia Salin hans Jons mins, i-au adus trei discuri de platina si doua albume de aur in anii 1990.

Invitat sa urmeze cursurile prestigiosului Berklee College of Music din Boston, Atli s-a mutat in Statele Unite pentru a studia muzica de film si compozitia clasica. El a absolvit colegiul Berklee cu Summa Cum Laude si a mers apoi, pentru un masterat in componistica muzicala de film, la Scoala de arte frumoase din Carolina de Nord.

In 2006, Hans Zimmer l-a invitat pe Orvarsson sa se alature centrului sau de creatie Remote Control Productions. Aflat aici, el a colaborat cu Zimmer la muzica mai multor filme, printre care: Pirates of the Caribbean: At World’s End, The Simpsons Movie si The Holiday.