Ashley Olsen

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari2945

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Ashley Fuller Olsen
Nascut(a): 13 iunie 1986 in Sherman Oaks, California, SUA
Inaltime: 160 cm

Ashley Olsen este actrita, producator de film si designer de moda de origine americana, cunoscuta mai ales pentru rolurile pe care le-a interpretat alaturi de sora sa geamana, Mary-Kate Olsen, in Full House, It Takes Two si New York Minute. 

Cariera

Cariera lui Ashley Olsen este strans legata de sora sa geamana, Mary-Kate Olsen. Cele doua au fost distribuite impreuna inca de la varsta de noua luni inAshley Olsen si Mary-Kate serialul de televiziune Full House. Intre anii 1987-1995, gemenele au interpretat alternativ rolul lui Michelle. La inceputul anilor '90, surorile au fost distribuite in pelicule produse de compania Dualstar, infiintata de familia celor doua. Chiar daca filmele respective erau lansate direct pe video si nu in cinematograf, le-au propulsat pe fete si le-au facut cunoscute in industria cinematografica. 

Pana la inceputul anilor 2000, Ashley Olsen a continuat sa apara alaturi de sora sa geamana in filme lansate direct pe suport video. A aparut in It Takes Two alaturi de Kirstie Alley si Mary-Kate Olsen, in Billdoard Dad, Passport to Paris, Switching Goals, in 7th Heaven, Winning London si Holiday in the Sun.

Dupa aparitia din Full House, Ashley Olsen a fost distribuita in Two of a Kind si So Little Time, apoi in serialul animat Mary-Kate and Ashley in Action!. In urma activitatii actoricesti intense pe care fetele au intreprins-o inca de la o varsta frageda, celebritatea lor a crescut fulminant, iar averile, la fel. La varsta majoratului, ocupau deja functia de co-presedinte al Dualstar. 

In 2003, actrita a avut o aparitie minora in Charlie's Angels: Full Throttle, alaturi de Drew Barrymore, Lucy Liu si Cameron Diaz.

Dupa terminarea filmarilor la pelicula New York Minute, Ashley Olsen s-a hotarat sa renunte la actorie, simtind ca nu am are nimic in comun cu aceasta meserie. In 2009, cinci mai tarziu, Olsen a revenit asupra deciziei sale si, intrebata daca revine la meseria care a consacrat-o, a raspuns "Niciodata sa nu spui niciodata". 

Dupa reflectii intense asupra acestei hotarari, Ashley Olsen a decis in 2012 sa se retraga si sa se axeze pe cariera in moda. Singura legatura pe care o are cu industria cinematografica tine de dorinta de a produce filme alaturi de sora ei geamana. 

In urma deciziei de a se reorienta catre moda, Ashley Olsen a pus bazele unui brand vestimentar, The Row, urmat apoi de colectiile Elizabeth and James, Olsenboye si StyleMint. Stilul vestimentar al lui Ashley a fost indelung dezbatut, mai ales din cauza faptului ca obisnuieste sa poarte blana naturala. De asemenea, preferintele ei vestimentare au pozitionat-o de ambele parti ale baricadei, cand la "cel mai bine imbracata", cand la "cel mai prost imbracata". 

In 2008, Ashley Olsen alaturi de Mary-Kate a lansat o carte intitulata "Influence" ce contine interviuri cu creatori de moda care le-au inspirat pe gemene in crearea colectiilor vestimentare. 

Viata personala

Ashley Fuller Olsen s-a nascut pe 13 iunie 1986 in Sherman Oaks, California, Statele Unite ale Americii. Are o sora geamana, Mary-Kate, un frate mai mare, Trent, o sora mai mica, Elizabeth si doi frati din partea tatalui, rezultati in urma unei casatorii anterioare. 

Ashley Olsen, copil si adult

Ashley Olsen a absolvit liceul Campbell, dupa care s-a inscris la Universitatea din New York. Dupa numai un an de studiu, Ashley a renuntat la facultate si s-a mutat inapoi in California.