Artiști bănățeni, pe scena Festivalului Internațional Cântecele Munților din Sibiu

Artiști bănățeni, pe scena Festivalului Internațional Cântecele Munților din Sibiu

Detalii

CategoriiRegional
TaguriSibiu
Ultima actualizareJoi 30 iulie 2020
Vizualizari446

Voteaza & Distribuie

Descriere

Folclorul bănățean va fi, din nou, în prim-plan la Festivalul Internațional Cântecele Munților din Sibiu, în acest sfârșit de săptămână. Artiștii Liliana Laichici și Boban Constantinovici, împreună cu dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul, vor urca pe scena festivalului duminică, 2 august 2020. Ei vor susține un moment muzical- coregrafic sârbesc. Recitalul lor reprezintă cea mai bună dovadă a multiculturalității din Banat, dar și a păstrării intacte a zestrei etnice și folclorice din vestul țării.

Ansamblul Profesionist Banatul celebrează în acest an 50 de ani de la înființare. O jumătate de veac de performanțe artistice extraordinare, cu mii de ore de spectacol pe tot mapamondul, în care au cântat mari soliști bănățeni, s-au lansat vedete ale folclorului, s-au redescoperit și tezaurizat dansurile Banatului. Manager al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Liliana Laichici este unul dintre cei mai renumiți și îndrăgiți soliști de muzică populară. Boban Constantinovici, tânăr muzician în plină ascensiune, este și profesor de acordeon la Școala de Artă a CCAJT. Dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul, îndrumați de cuplul de maeștri coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu, si-au câștigat, prin prestațiilor lor, notorietatea la nivel internațional.

Festivalul Internațional Cântecele Munților din Sibiu, ajuns în acest an la cea de-a 45-a ediție, se desfășoară în perioada 28 iulie – 3 august 2020. Festivalul promovează tradițiile diferitelor comunități, atât din România, cât și din străinătate.