Aprinderea grătarului pare că durează o veșnicie? Cărbunii nepotriviți ar putea fi problema

Detalii

CategoriiRegional
TaguriRomania
Ultima actualizareJoi 28 aprilie 2022
Vizualizari2428

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din păcate, foarte puțini pasionați de grătare știu că, pentru a te putea bucura la maximum de reușita unui grătar delicios pentru familie sau prieteni, extrem de importantă este și alegerea tipului de cărbune corespunzător. Meșterii sibieni de la Pefoc, după două decenii de expertiză în domeniul șemineelor și tuturor soluțiilor din universul termicelor premium, ne spun că, aproximativ 30% din aroma preparatului este redată de calitatea cărbunelui folosit!

Așadar, indiferent dacă deții un grătar simplu sau un grătar profesional cărbuni cu capac, meșterii ne recomandă să utilizăm doar cărbuni de calitate superioară, pentru a profita la maximum de experiențe culinare desăvârșite și de un gust perfect al cărnii gătite în aer liber!

Iată deci, care sunt caracteristicile pe care trebuie să le aibă cel mai potrivit tip de cărbune pentru grătar:

Să fie pe bază de lemn masiv

Un cărbune de calitate și sigur pentru gătit este cel din lemn masiv, fără adaosuri de petrol sau alte surse de zăcământ. Dacă pe ambalajul produsului este menționat doar “cărbune”, fara a fi specificat tipul lemnului, este foarte probabil ca materialul primar să nu fi fost fabricat doar din trunchiul copacului, dar și din ramuri, resturi vegetale sau din alți compuși chimici dăunători! Iar dacă ești împotriva gătitului folosind cărbunii, Pefoc propune și un model special de grătar pe peleți care nu produce atât de mult fum, propune un control mai precis al temperaturii, dar și o ardere eco-friendly cu mediul înconjurător.

Să nu conțină lemn coniferic

Din cauză că acest tip de lemn conține o cantitate mare de rășină, preparatele ar putea căpăta un gust amar și neplăcut. Dacă îți dorești să te bucuri de carne aromată perfect și cu un gust echilibrat, te sfătuim să folosești doar cărbuni pe bază de lemn de mesteacăn sau frasin!

Cărbunele trebuie să fie calibrat perfect

Calibrare prefectă presupune cărbuni de forma unor bucăți medii, care ard uniform și pentru o mai lungă perioadă de timp. În caz contrar, dacă bucățile de cărbuni sunt foarte mari sau mai mici decât normal, aceștia pot fi inutili în procesul de ardere. Așadar, încercați să achiziționați doar saci cu cărbuni de dimensiuni medii, perfecți pentru grătar!

Achiziționați un produs cu un amblaj intact

În caz contrar, cărbunele depozitat într-un amblaj deteriorat va absori toată umezeala din aer, rezultând probleme cu eficiența la aprindere sau ardere! Acest detaliu necesită atenția ta pentru a nu avea surprize neplăcute, fustrându-ți invitații și pe tine, cu un grătar care pare că durează o veșnicie să se aprindă.

În prezent, pe lângă renumitele modele de șeminee, sobe pe lemne sau coșuri de fum, oferta meșterilor de la Pefoc propune și o gamă specială cu diferite tipuri de cărbuni, care pornesc de la costuri reduse pentru un sac cărbuni preț de 2-3 kg, până la cărbuni premium de înaltă calitate, dispuși în saci de 9-15 kg, precum sunt și cei care pot fi re-folosiți de până la 9 ori pe un grătar ceramic cu capac Big Green Egg, spre exemplu!

Așadar, bucură-te de preparate gustoase și de experiențe culinare desăvârșite cu un cărbune corespunzător și o aprindere corectă! De restul, ocupă-te tu și pregătește pentru toți un eveniment perfect în aer liber!