Anorexia sexuala

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5121

Voteaza & Distribuie

Descriere

In ultimul timp auzim din ce in ce mai des de dependenta de sex. La o prima impresie, am fi tentati sa chicotim amuzati si sa dam nepasatori din mana, in semn ca "asa ceva nu exista". Ei bine, dependenta de sex exista si, mai mult, exista si reversul ei, anorexia sexuala. Asta nu inseamna ca daca ocazional „nu avem chef" suntem in pericolul de a suferi de aceasta afectiune. Anorexia sexuala se caracterizeaza prin anxietatea severa si teama de contactul sexual si prin evitarea obsesiva a sexului. Acest lucru il poate face pe anorexicul sexual sa se simt puternic si protejat.

Simptome care ar putea indica ca suferiti de anorexia sexuala

1. Va simtiti rusinat si dezgustat dupa o partida de sex

2. Aveti o atitudine rigida si prejudecati despre sex

3. O teama excesiva de bolile cu transmitere sexuala

4. O auto-indoiala obsesiva

5. Comportamente auto-distructive pentru a limita, a opri sau a evita sexul

O problema conexa - si chiar mult mai comuna - este evitarea intimitatii. Toti oamenii au nevoie de dragoste si ingrijire, dar cei cu anorexie sexuala, chiar daca au nevoie de afectiune, au invatat prin traume ca nu merita dragostea si nu pot avea incredere in ceilalti.

Cineva care are o frica nesanatoasa de intimitate s-ar putea sa:
... aiba un tipar de relatii pe termen scurt, esuate, pe care il tot repeta.

... inceapa o relatie cu cineva si sa o saboteze atunci cand devine prea serios sau se simte prea apropiat de celalalt.

... tanjeasca dupa o relatie si sa se mire de ce niciodata nu functionaeza.

... aiba o obsesie pentru oameni care nu sunt disponibili, cum ar fi celebritatile, barbatii casatoriti sau cei care sunt indisponibili din punct de vedere emotional.

... minta si sa insele.

Trauma este, in general, la radacina oricarei frici de intimitate. Poate fi o trauma evidenta, cum ar fi abuzul sexual, sau trauma unui parinte neglijent. Sugarii si copiii au nevoie de o atentie constanta si de dragoste de la ingrijitorii lor, iar lipsa acestora poate fi la fel de daunatoare ca abuzul sexual. Neglijarea, in special in primele luni si primii ani de viata, poate pregati scena pentru o viata intreaga de probleme de intimitate.

Daca credeti ca se poate sa suferiti de anorexie sexuala sau de teama de intimitate, primul pas este sa cautati tratament de la un terapeut calificat.