Annette Bening

Annette Bening

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1975

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Annette Carol Bening
Nascut(a): 29 mai 1958 in Topeka, Kansas, SUA
Inaltime: 169 cm

Annette Bening este o actrita americana  cunoscuta pentru rolurile din The Grifters, Mars Attacks!, The Siege, American Beauty, Being Julia si The Kids Are All Right. A fost nominalizata la Oscar pentru prestatiile din The Grifters, American Beauty, Being Julia si The Kids Are All Right, iar pentru ultimele doua a fost distinsa cu doua Globuri de Aur.

Cariera

Annette Bening si-a inceput cariera actoriceasca alaturi de echipa de la American Conservatory Theater din San Francisco. Si-a creat o imagine foarte buna in randulAnnette Bening actorilor si, pentru talentul de care a dat dovada, a fost distribuita in roluri dificile precum Lady Macbeth, in piesele shakespeare-iene. In 1986, Annette Bening s-a mutat la New York pe Second Stage Thatre in piesa Coastal Disturbances alaturi de Tim Daly. In 1987, piesa s-a jucat si pe Broadway, iar Bening a primit o nominalizare la Premiile Tony.

Desi i-a fost recunoscut si preciat talentul actoricesc in teatru, a trecut o perioada pana cand a reusit sa patrunda si in lumea filmului cu acelasi aplomb. In 1988 a obtinut un rol minor in The Great Outdoors. Un an mai tarziu, a fost distribuita in Valmont, in rolul Marchizei de Merteuil, alaturi de Colin Firth si Meg Tilly. In 1990, a jucat impreuna cu John Cusack in The Drifters, rol pentru care a foat nominalizata la Oscar.

A urmat aparitia din Bugsy, in rolul Virginiei Hill, alaturi de Warren Beatty, cel ce avea sa-i devin mai tarziu sot. In 1994, joaca imprecuna cu Katherine Hepburn in Love Affair, o drama romantica a carei coloana sonora a fost semnata de celebrul Ennio Morricone. Un an mai tarziu, Annette Bening a aparut in The American President, o comedie romantica cu Michael Douglas, Martin Sheen si Richard Dreyfuss. Tim Burton a distribuit-o, alaturi de multe alte vedete, in Mars Attacks! si a jucat in The Siege impreuna cu Denzel Washington si Bruce Willis

Cel mai mare succes cinematografic al carierei sale este American Beauty, regizat de Sam Mendes si premiat la Oscar. Drama americana realizata in 1999 ii are in rolurile principale pe Annette Bening si pe Kevin Spacey, alaturi de Mena Suvari si Thora Birch. Bening a fost din nou nominalizata la Premiile Academiei Americane de Film pentru rolul lui Carolyn si a castigat doua Screen Actors Guild Awards. Cea de-a treia nominalizare la Oscar a venti in 2005, in urma rolului din Being Julia, pentru care, de altfel, a castigat un Glob de Aur. 

Filmografia sa mai include Open Range, alaturi de Kevin Costner, Mrs. Harris (pentru care a fost distinsa cu un premiu Emmy), Running with Scissors, The Women, Mother and Child si The Kids Are All Right (in urma caruia a castigat cel de-al doila Glob de Aur din cariera si a fost nominalizata la Oscar si Screen Actors Guild Awards).

Annette Bening si-a anuntat prezenta in Ruby Sparks, Imogene, The Look of Love, Hemingway & Fuentes si The Great.

Viata personala

Annette Carol Bening s-a nascut pe 29 mai 1958 la Topeka, Kansas, Statele Unite ale Americii. A inceput sa joace inca din timpul liceului, unde a studiat arte dramatice. Dupa absolvirea liceului in 1975, a lucrat timp de un an pe un vas ca bucatar, apoi s-a inscris la San Diego Mesa College si, ulterior, la Universitatea de Stat din San Francisco, pe care a absolvit-o cu o diploma in arte dramatice. 

Annette Bening si Warren Beatty

In 1985, Annette Bening s-a mutat in Denver, Colorado, impreuna cu primul ei sot, coregraful J. Steven White, pentru a juca in cadrul Festivalului Shakespeare. Un an mai tarziu, cei doi s-au despartit. In 1992, Annette Bening s-a casatorit cu actorul Warren Beatty, dupa ce s-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei Bugsy. Au impreuna patru copii: Stephen, Benjamin, Isabel si Ella.