Andrew Lesnie

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2727

Voteaza & Distribuie

Descriere

ANDREW LESNIE (imagine) a obtinut premiul Academiei pentru realizarea sa din „The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” si a fost nominalizat pentru un premiu ASC (American Society of Cinematographers) si un premiu al British Academy of Film and Television Arts Cinematography, alaturi de multe alte premii si titluri. El a obtinut un premiu BAFTA pentru „The Lord of the Rings: The Return of the King” si o nominalizare BAFTA pentru „The Lord of the Rings: The Two Towers”. Realizarile sale cinematografice recente includ „King Kong”, pentru care a colaborat pentru a patra oara cu regizorul trilogiei „Lord of the Rings”, Peter Jackson, pentru care Lesnie a obtinut inca o nominalizare la premiul ACS.

Lesnie a obtinut premiul Milli al Societatii Australiene de Cinematografie in doi ani consecutivi, 1995 si 1996, ceea ce a determinat alegerea lui ca Cineastul anului pentru doi ani la rand. In 1997 el a castigat premiul Institutului Australian de Film pentru cea mai buna imagine a filmului „Doing Time for Patsy Cline”, pentru care a mai obtinut si premiul ACS Gold Award. In 1996, el a obtinut pentru a treia oara premiul ACS Golden Tripod pentru filmul „Babe”, dupa ce in 1995 obtinuse acelasi premiu pentru „Temptation of a Monk”, iar in 1994, pentru „Spider and Rose”.

Dintre multele sale realizari cinematografice putem spicui doar cateva: „Babe: Pig in the City”, „Love’s Brother”, „Two if by Sea”, „The Delinquents” si „Boys in the Island”. El a lucrat si la seriale de televiziune, documentare, sute de clipuri publicitare sau muzicale.

Imaginea creata de Lesnie va putea fi admirata in curand in „The Lovely Bones”, o adaptare a lui Peter Jackson dupa romanul de succes al lui Alice Sebold, care va parea pe ecrane in 2008.