Andrew Garfield

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3359

Voteaza & Distribuie

Descriere

ANDREW GARFIELD s-a nascut in Statele Unite si s-a mutat in Marea Britanie cand era copil. A urmat Scoala Centrala de Drama din Londra, de unde a absolvit in iulie 2004. Este mai cunoscut acum pentru exceptionala interpretare pe scena, iar rolul din LEII MOR PENTRU MIEImarcheaza primul sau rol pe ecranele internationale.

Tot anul acesta, Andrew va putea fi urmarit in “Boy A”, regia John Crowley, adaptare de Mark O’Rowe dupa romanul castigator a numeroase premii, apartinand lui Jonathan Trigell. Este povestea extraordinara a unui tanar, Jack, care la varsta de 24 de ani este eliberat din inchisoarea in care fusese institutionalizat cea mai mare parte a vietii sale. Andrew joaca rolul principal, Jack, iar Peter Mullen si Shaun Evans apar de asemenea in aceasta drama, care a fost lansata pe marele ecran la Festivalul Filmului de la Toronto 2007 si care va fi prezentata si la Festivalul Filmului de la Londra, spre sfarsitul acestui an, inainte de lansarea in Statele Unite din 2008.

Pe parcursul impresionantei sale cariere din domeniul teatrului, Andrew a primit numeroase premii, printre care: Premiul Milton Shulman pentru Activitate de exceptie, acordat de Evening Standard din Marea Britanie pentru rolurile din “The Overwhelming” si “Chatroom/Burn/Citizenship” la Royal National Theatre; Premiul Jack Tinker la categoria Cel mai promitator debutant, acordat de The Critics Circle pentru rolurile din “Beatiful Thing,” “The Overwhelming” si “Chatroom/Burn/Citizenship”. La aceeasi categorie, a primit si Premiul Manchester Evening New Theatre pentru rolul din “Kes.”