Andrew Garfield

Andrew Garfield

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1137

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Andrew Russell Garfield
Nascut(a): 20 august 1983 in Los Angeles, SUA
Inaltime: 183 cm

Andrew Garfield este actor american si britanic cunoscut mai ales pentru rolul principal din pelicula The Amazing Spider-Man. Garfield are deja la activ o nominalizare si doua premii BAFTA pentru Televiziune si inca o nominalizare la Globurile de Aur. 

Cariera

Andrew Garfield a inceput sa ia lectii de actorie inca de la varsta de 12 ani si a jucat in piesa de teatru Bugsy Malone. S-a alaturat unui workshop de teatru inAndrew Garfield Epsom, Marea Britanie si a deprins tainele actoriei pe scena. A fost distins in 2004 cu trofeul Manchester Evening Theatre pentru Cel mai bun debut, in urma prestatiei laudabile din Kes, pusa in scena la Royal Exchange Theatre. Doi ani mai tarziu, a castigat premiul Evening Standard Theatre. 

Debutul in televiziune a venit in anul 2005, in drama pentru adolescenti Sugar Rush. Doi ani mai tarziu, a atras atentia publicului in urma prezentei sale in seria 3 a serialului Doctor Who, iar revista Variety il includea in topul actorilor ce merita a fi urmariti. Tot in 2007 s-a alaturat distributiei formate din Tom Cruise, Robert Redford si Meryl Streep in drama americana Lion for Lambs. 

Cariera sa se afla pe o panta ascendenta, fiind distins cu premiul British Academy Television la categoria Cel mai bun actor in urma rolului din drama Boy A. A avut o scurta aparitie in The Other Boleyn Girl alaturi de nume cunoscute precum Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana si Kristin Scott Thomas

Au urmat aparitii in The Imaginarium of Doctor Parnassus, apoi in trilogia de televiziune Red Riding, in pelicula britanica Never Let Me Go, dar si in celebra The Social Network, alaturi de Justin Timberlake si Jesse Eisenberg. Pentru prestatia sa, Andrew Garfield a fost nominalizat de doua ori la premiile BAFTA, apoi la Globurile de Aur. 

Debutul pe Broadway a venit in martie 2012, in piesa Death of a Salesman, pusa in scena la Ethel Barrymore Theatre. Garfield a avut onoarea sa joace alaturi de Philip Seymour Hoffman si Linda Emond. Andrew Garfield a fost la acel moment nominalizat la premiile Tony pentru prestatia sa.

In 2012, Garfield a jucat rolul principal in The Amazing Spider-Man, alaturi de Emma Stone si Gwen Stacy. Actorul si-a anuntat prezenta si in partea a doua a filmului, intitulat The Amazing Spider-Man 2.

Viata personala

Andrew Russell Garfield s-a nascut la Los Angeles pe 20 august 1983. Mama a este de origine britanica, in vreme ce tatal sau este originar din California. Si-a petrecut copilaria in Surrey, Anglia, si a practicat gimnastica si inotul. La varsta de 16 ani a renuntat la visul de a studia managementul afacerilor si s-a reorientat catre actorie. 

Andrew Garfield

A studiat la Priory Preparatory School in Banstead, apoi City of London Freemen’s School, dupa care s-a inscris la Central School of Speech and Drama din cadrul Universitatii din Londra, studii pe care le-a absolvit in 2004.