Alte castele superbe din Franta

Alte castele superbe din Franta

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriConstructii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9271

Voteaza & Distribuie

Descriere

Construit in secolul al XII-lea pe o stanca cu vedere la Dordogne, Castelnaud adaposteste un muzeu de razboi din Evul Mediu.


Castelnaud


Cunoscut ca resedinta a lui Anne de Bretagne, Castelul Ducilor de Bretania inca straluceste deasupra Nantes-ului, mai ales ca a fost redeschis in 2007 in urma unor extinse renovari. Gazduieste un muzeu de arta si de istorie a orasului.


ducs-de-bretagne


Mai putin cunoscut decat cele mai prestigioase castele de pe Valea Loirei, Valençay se mandreste cu o frumusete care nu paleste. O combinatie subtila intre stilurile Renasterii si ale Clasicismului secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea si un parc cu linii impecabile contribuie la frumusetea locului.


valencay


Situat la liziera padurii din Chinon si dominand Indre-ul, castelul Ussé este cunoscut pentru ca l-a inspirat pe Charles Perrault, autorul povestii Frumoasa din padurea adormita.


Ussé


Castelul Chantilly se inalta deasupra unui vast domeniu forestier de 7800 de hectare. Construit la initiativa lui Anne de Montmorency in 1528 pe fundatiile unei cetati antice, castelul a fost mult timp o resedinta regala. Grav avariat in timpul Revolutiei, isi regaseste fosta sa glorie sub conducerea celui mai mic fiu al regelui Ludovic-Filip al Frantei, Henri d\'Orléans, Duce de Aumale. Aceasta a intemeiat colectia muzeului pe care il adaposteste castelul.


Chantilly


surse imagini: www.elytour-paris.com, www.linternaute.com, www.hotel-liondor.fr, www.france-amerique.com, www.henkvink.com


Alte 10 castele minunate din Franta