Alegerea unui balansoar de grădină - ce trebuie să cunoști înainte de a investi în acest echipament pentru curte?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguribalansoare
Ultima actualizareVineri 31 martie 2023
Vizualizari229

Voteaza & Distribuie

Descriere

Balansoarele de grădină au fost inventate la începutul secolului al XX-lea și de atunci au câștigat popularitate an după an. Se poate spune chiar că aceste leagăne sunt vedetele mobilierului de exterior, indiferent că este vorba despre un model din lemn sau unul metalic.

Avantajele deținerii unui balansoar de grădină


Aceste balansoare de grădină îți permit să te relaxezi și să citești o carte, legănându-te puțin în același timp. Este, de asemenea, locul perfect pentru a avea parte de puțin somn după o zi grea. După trezire, îți vei recăpăta, fără îndoială, puterea și motivația, fără a mai fi nevoie să mai bei o ceașcă de cafea.

Este imposibil să nu fie menționat că somnul în aer liber are un efect pozitiv asupra dezvoltării copiilor. Acest lucru se aplică nu numai bebelușilor cărora le place să doarmă într-un cărucior, ci și preșcolarilor și copiilor puțin mai mari. Un pui de somn pe leagăn îi permite copilului să se liniștească după o zi obositoare la școală. Leagănele de grădină vor fi apreciate și de persoanele care se luptă cu dureri de spate supărătoare. Mișcările de balansare permit ameliorarea durerii, precum și ușurarea mușchilor feselor și șoldurilor.

Alegerea celui mai bun loc pentru un balansoar de grădină

Alegerea locului unde vei instala balansoarul este importantă. Dacă-ți dorești să petreci timp la soare, alege o zona însorită. Pentru cei ce iubesc umbra și briza ușoară a vântului, cea mai bună zonă ar fi la umbră sub un arbore. Înainte de a monta efectiv noua achiziție, e important să pregătești suprafața. Denivelarile ar putea produce instabilitate. E recomandat sa montezi acest corp de mobilier într-o zonă plată, lipsită de elemente care te-ar putea răni în timpul utilizării sau care te-ar putea face să te simți inconfortabil.

Ai putea opta pentru un spațiu acoperit cu ciment sau pentru unul prevăzut cu gazon. Dacă optezi pentru suprafața cu iarbă, trebuie să ştii că vei câştiga din punct de vedere estetic, verdele acesteia va arată întotdeauna bine alături de un balansoar. Cimentul nu are un aspect estetic extrem de plăcut, însă este un suport bun care nu-ți îngrădește deloc accesul la balansoar și oferă siguranță în timpul utilizării acestuia. Dealtfel, oferă suport excelent pentru prinderea şi ancorarea corpului, ceea ce sporește siguranța de exploatare.

Este important să montezi balansoarul într-o zonă liberă, unde nu există pereţi sau alte corpuri care ar putea crea disconfort în timpul utilizării.

Sursa de imagine: 88studio / Shutterstock.com