Alaptare versus formula de lapte praf

Alaptare versus formula de  lapte praf

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2798

Voteaza & Distribuie

Descriere

alimentatia la copiiSe pare ca toata lumea are o parere proprie cand vine vorba de alaptare sau hranirea copilului cu formula de lapte. Exista persoane care cred ca stiu mai bine decat tine ce este mai bine pentru copilul tau si pentru tine. In unele cazuri, mamele se pot afla sub constrangerea celor din jur de a alapta sau a hrani cu formula de lapte. Doar tu poti lua aceasta decizie.


Mai jos vei regasi o serie de lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te decizi daca trebuie sa alaptezi sau sa-l hranesti cu formula de lapte :


alaptarea este mai sanatoasa, deoarece laptele de mama este produs special pentru copil. Exista unele dovezi care sugereaza ca bebelusii alaptati ajung sa aiba o sanatate mai buna, desi acest lucru nu este neaparat o regula. Copiii hraniti cu formula de lapte pot sa fie la fel de sanatosi si fericiti.


- alaptarea este un angajament. Chiar daca folosesti o pompa pentru laptele de mama pentru a-l hrani pe copil atunci cand nu esti disponibila, alaptarea este un angajament important. Cat timp vei alapta, trebuie sa ai un regim disciplimat de hrana.


- ambele tipuri de hranire prezinta riscuri de alergie. Copilul tau poate fi alergic la ceva din laptele de mama. De exemplu, daca bebelusul este alergic la proteina de lapte si tu consumi multe produse lactate, el va avea o reactie. Acest lucru este valabil si pentru formula bazata pe lapte.


- decizia este in totalitate a ta, dar trebuie sa iei o decizie avand toate informatiile posibile. Discuta cu medicul tau si cu pediatrul copilului. Discuta cu sustinatorii alaptarii, dar este bine sa te documentezi cu privire la hranirea cu formula de lapte. Daca te vei informa dintr-o singura sursa, este posibila ca aceasta sa nu fie subiectiva. Nu te lasa afectata prea mult de aceasta situatie. Intr-adevar, este o decizie importanta, dar aceasta nu va determina intreaga soarta a copilului tai. Unele femei nu pot sa alapteze dintr-o multitudine de motive, dar acest lucru nu inseamna ca nu sunt mame bune.