Ai nevoie de un implant dentar? Descopera avantajele nenumarate!

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriImplant dentar, stomatologie
Ultima actualizareMarti 23 iunie 2020
Vizualizari615

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astazi, tratamentele stomatologice au evoluat foarte mult si ofera nenumarate avantaje tuturor persoanelor care se confrunta cu probleme de ordin dentar. Printre cele mai importante descoperiri din domeniu se numara si implantul dentar, tehnica inovatoare prin care se inlocuieste un dinte sau mai multi lipsa.

Daca si tu crezi ca ai nevoie de un implant dentar pentru a putea zambi natural si cu toata increderea, trebuie sa stii la ce sa te astepti si care sunt avantajele oferite. Procesul stomatologic consta in introducerea unui surub din titan in osul maxilar cu scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti, in functie de nevoile fiecaruia. Cu alte cuvinte, implantul va fi integrat in os si va deveni o radacina artificiala care va sustine bontul si coroana dentara.

Care sunt avantajele unui astfel de tratament?

Cel mai mare avantaj pe care il poate avea un implant dentar este tocmai faptul ca ajuta la conservarea osului, iar acest lucru are un impact major asupra sanatatii orale. Totodata, altfel zambesti cand stii ca ai dinti frumosi si sanatosi, care arata 100% natural. Pe langa beneficiile de ordin estetic, acest tratament garanteaza rezistenta pentru toata viata. Astfel, nu vei mai sta cu griji in privinta danturii si vei putea manca linistit orice isi doresti, fara sa te gandesti la eventuala degradare a dintilor. Daca sunt bine ingrijiti, acestia vor dura ani la rand.

De ce factori depinde rezistenta unui implant dentar?

De o importanta majora este osul care sustine implantul. Pentru a te putea bucura de el toata viata, volumul osului in care este inserat trebuie sa ramana acelasi. Atunci cand trece o perioada mai lunga de timp, iar osul deja s-a resorbit, volumul osos va fi refacut, dar osul de aditie nu va avea aceleasi proprietati ca si osul natural.

Totodata, ingrijirea orala este cruciala in mentinerea sanatatii dintilor realizati printr-o asemenea tehnica stomatologica. Implanturile fac parte din organism, tocmai de aceea trebuie ingrijite perfect in fiecare zi. Pe langa periajul eficient, cei care se confrunta cu un disconfort dupa ce mananca pot apela la dusul bucal, care intervine in zonele greu accesibile dintre coroana si implant.

Un alt factor care poate determina rezistenta unui implant consta in existenta unor boli care nu sunt tinute sub control. Spre exemplu, afectiuni precum diabetul sau osteoporoza pot afecta, in timp, calitatea osului in care a fost inserat implantul si pot cauza pierderea lui. De aceea, cei mai multi pacienti cu boli preexistente trebuie sa anunte medicul stomatolog inainte de inceperea tratamentului si sa respecte un program strict de medicatie, astfel incat sa poata tine sub control afectiunile de care sufera.

Acestia sunt doar cativa factori foarte importanti atunci cand vine vorba de tratamentul cu un implant dentar. Daca simti ca zambetul tau merita mai mult si vrei sa ai grija de dantura ta, specialistii din cadrul clinicii Dental Excellence te asteapta cu cele mai noi informatii din lumea medicala si cu aparatura moderna, de ultima generatie.

Bucura-te de serviciile profesioniste ale medicilor stomatologi si vei putea zambi din nou la fel de frumos si de sigur!