Aerosmith

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2721

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aerosmith, trupa numita si "Baietii rai din Boston", este o formatie adepta a genului muzical hard-rock, cu radacini in stilul blues-hard-rock. De-a lungul timpului, grupul Aerosmith a reusit sa imbine si alte genuri muzicale precum glam metal, heavy metal, pop sau r'n'b. Prin stilul lor aparte, deschiderea fata de muzica si de public, acestia au devenit o reala sursa de inspiratie pentru multi alti cantareti ai scenei rock'n'roll.

Aerosmith


Aerosmith ( foto: aerosmithtemple.com)
Trupa Aerosmith s-a fondat in 1970 in Boston. Joe Perry si Tom Hamilton au facut parte pana atunci din formatia The Jam Band, apoi, dupa intalnirea cu Stevel Tyler, Joey Kramer si Ray Tabano, au pus bazele trupei Aerosmith. La un an dupa fondarea trupei, chitaristul solo, Tabano, a fost inlocuit cu Brad Whitford. Dupa ce formatia si-a conturat structura, Tyler a devenit solist.


In primii ani, acestia au cantat in Boston si uneori in New York. Au lansat piesa Dream on, care a devenit in foarte scurt timp populara - ajungand in 1976 pe locul 6 in Billboard. Muzica si textul folosite de formatie le apartineau de cele mai multe ori lui Steven Tyler si Joe Perry.
 Aeromisth in concert - Tyler si Perry - Gemenii toxici


Aeromisth in concert - Tyler si Perry - Gemenii toxici


foto: wikipedia.orgPrimul album al trupei a aparut in 1973, album care are acelasi nume precum formatia - "Aerosmith". Cel de-al doilea album, "Get Your Wings", a fost lansat in urma unei colaborari cu producatorul Jack Douglas.


In 1975, trupa a lansat LP-ul "Toys in the attic" pentru care au primit, la foarte scurt timp de la lansare, discul de platina. Desi succesul rasunator al acestui album s-a stins repede, discul a ramas pentru doi ani in topul Billboard.


Pentru ca au manifestat un interes mai deosebit fata de heroina, Perry si Tyler au fost numiti "Gemenii toxici". Intre cei doi s-au ivit tot mai multe tensiuni, iar conflictele tot mai dese au dus la destramarea trupei, Perry incepand din 1979 unele proiecte muzicale solo. Dupa plecarea chitaristului din trupa, Aerosmith a fost reintregita prin aparitia lui Jimmy Crepso.


La scurt timp insa, a parasit si Whitford trupa si a format grupul The Withford St. Holmes Band. Acesta a fost inlocuit de Rock Dufay. Cei doi care au parasit intre timp grupul, nu au mai avut acelasi succes pe plan muzical, iar in 1984 s-au hotarat sa reintregeasca componenta initiala a grupului.


Alaturi de Run D.MC. au remixat in 1986 piesa mai veche "Walk This Way", iar rezultatul a ajuns pe locul 4 in Billboard. Alte melodii care au atras publicul la acea vreme au fost "Dude (Looks Like a Lady)", "Angel" si "Rag Doll". De asemenea, concertele lor adunau inca de pe atunci un public numeros.


Cu albumul "Permanent Vacation" din 1987, trupa si-a atras noi fani. Totodata, "Jamie's Got A Gun", melodia ce se bazeaza pe motivul incestului, a ajuns pe locul 4 in US Top, iar in 1990 a obtinut premiul Grammy pentru "Best Rock Performance".


Succesul grupului a fost confirmat si de aprecierea LP-ului "Get A Grip", care a ajuns pe locul 1 in US Top, iar melodiile de pe album, "Livin on The Edge", "Cryin", "Amazing" si "Crazy" sunt unele dintre cele mai renumite, apreciate si importante ale formatiei, ajungand sa fie si dupa foarte mult timp fredonate de toata lumea.

Aerosmith


Aerosmith (foto: aerosmithtemple.com)
In anul 1997 au lansat "Nine Lives", iar melodiile care s-au impus in topuri au fost "Pink", "Fallin' in Love (Is Hard on the Knees)" si "Hole in My Soul". In acelasi timp, videoclipul piesei "Pink" a fost ales cel mai bun videoclip in cadrul MTV Video Music Awards, iar cu piesa celebra "I Don't Want to Miss a Thing" au obtinut premiul "Best Rock" la MTV Europe Music Awards.Trupa Aerosmith este una dintre cele care au facut istorie. Membrii trupei sustin concerte si astazi, iar oamenii sunt incantati sa ii asculte cu drag, cu nostalgie, pentru ca prin stilul lor au reusit sa le intre la suflet si celor care i-au descoperit mai tarziu, nu numai celor care au crescut cu muzica lor.