Acvila legiunii a IX-a

Acvila legiunii a IX-a

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriChanning Tatum, Jamie Bell, Jeremy Brock, Kevin Macdonald, Rosemary Sutcliff
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1059

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: The Eagle
An: 2011
Durata: 114 minute
Regia: Kevin Macdonald
Scris de: Jeremy Brock, Rosemary Sutcliff
Actori: Channing Tatum, Jamie Bell, Donald Sutherland
Gen: Actiune, Istoric, Aventura

In anul 140 AD, doi barbati - stapan si slujitor - se aventureaza dincolo de marginea lumii cunoscute intr-o misiune periculoasa si obsesiva, care ii va impinge dincolo de limitele loialitatii si tradarii, a prieteniei si a urii, a inselaciunii si a eroismului.

20 ani mai devreme, A IX-a legiunea a Romei, sub comanda lui Flavius Aquila (Aladár Laklóth), se indreapta spre nord , carand stindardul cu pretioasa lor emblema de aur: Acvila. Nu s-au mai intors niciodata, Legiunea si vulturul au disparut, pur si simplu, in ceata.

Auzind un zvon cum ca Acvila ar fi fost vazuta intr-un templu tribal din nordul indepartat, Marcus (Channing Tatum), fiul lui Flavius, este hotarat sa restabieasca reputatia patata a tatalui sau si porneste in misiune, insotit doar de slujitorul lui, Esca (Jamie Bell), in tinuturile periculoase ale Scotiei, pentru a se confrunta cu triburile salbatice, pentru a face pace cu amintirea tatalui sau si pentru a prelua Acvila. In  lungul lor drum Marcus isi da seama ca misterul disparitiei tatalui sau poate fi legat de secretul pe care il ascunde identitatea propriului lui slujitor - un secret cu atat mai apasator cand cei doi se gasesc fata in fata cu luptatorii de temut ai Printului Seal (Tahar Rahim).