Activitate paranormala

Activitate paranormala

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3765

Voteaza & Distribuie

Descriere

Paranormal Activity (Activitate paranormala) este un horror independent scris si regizat de Oren Peli. Este considerat filmul cel mai profitabil din toate timpurile datorita castigului de peste 100 miliaone $ doar in Statele Unite fata de un buget de filmare de 15 000 $.

Subiectul filmului ii are in prim plan pe Katie si Micah, un cuplu bantuit in propria casa de o prezenta supranaturala. Katie spune ca inca din copilarie a fost bantuita de un spirit si acum a urmat-o in casa in care s-a mutat cu Micah. Iubitul ei cumpara o camera pentru a putea surprinde in imagini fantoma care ii deranjeaza. Dr. Fredrichs, un medium liber profesionist descopera ca fata e urmarita de un blestem si fantoma o va insoti oriunde va merge. Le recomanda sa cheme un demonolog, dar impotrivirea lui Micah da nastere unor certuri intre el si iubita sa. In fiecare noapte, lasa camera pornita pentru a inregistra orice miscare se petrece in timp ce ei doi dorm. Reuseste sa filmeze fenomene neobisnuite, cum ar fi miscarea unor obiecte, pornirea si inchiderea televizorului, sunete ciudate care variaza de la ragete si maraituri la pasi pe scari si bufnituri puternice.

Intr-o zi, Micah aduce acasa un Quija pentru a intra in contact cu spiritele. Acest lucru insa nu e pe placul lor, ba mai mult, le jigneste si furia lor dezlantuita le face viata un iad lui Katie si lui Micah.

Principalul ingredient care face din acest film unul atat de interesant este acelasi procedeu care s-a folosit si la filmarea horror-ului Blair Witch. In ambele filme exista o alternanta a binelui si raului, a zilei cand au loc dialoguri, discutii si, cel mai important, pauze de la nebunia din timpul somnului, si a noptii, cand se lasa linistea, iar sunetele necunoscute, intunericul si frica se combina pentru a crea o atmosfera terifianta. Ceea ce urmareste regizorul este de a crea un film atat de real incat sa nu iti dai seama ca esti la cinema. Sunetele pe care le foloseste si jonglarea cu linistea sunt lipiciul care tin filmul legat de la un capat la altul.

Au fost filmate mai multe versiuni ale finalului si cea prezentata la cinematograf nu coincide cu cea prezentata la festivalurile de film la care a fost vizionat filmul. Finalul original a fost schimbat la sugestia lui Steven Spielberg. A treia varianta a fost vazuta doar de un singur public, insa e inclusa pe DVD.

Regizorul a filmat tot filmul chiar acasa la el, iar filmarile au fost finalizate in 10 zile.

In rolurile principale ii vedem pe Katie Fetherston si Micah Sloat, actori care isi pastreaza numele in film, la fel ca si Mark Friedrichs si Amber Armstrong.

Se spune despre Activitate paranormala ca este unul dintre cele mai infricosatoare filme ale tuturor timpurilor.

Activitate_paranormala

sursa imagine: en.wikipedia.org/wiki/File:Paranormal_Activity_poster.jpg