9 remedii pentru respirația urât mirositoare

9 remedii pentru respirația urât mirositoare

Detalii

CategoriiSanatate
Taguristomatologie
Ultima actualizareMarti 25 februarie 2020
Vizualizari507

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te confrunți uneori cu problema mirosului neplăcut al respirației? Este ușor să îmbunătățești acest aspect și să îți menții dinții și gingiile sănătoase în același timp! Tot ce trebuie să faci este să fii atent la câteva lucruri din rutina ta zilnica, astfel încât să îți formezi noi obiceiuri benefice!

Încearcă acești pași simpli pentru a avea o respirație proaspătă

1. Periază des și folosește ața dentară

Acumularea de mâncare între dinți contribuie la depozitarea unor bacterii ce provoacă respirația cu miros urât. Resturile alimentare joacă un rol important în perpetuarea acestei afecțiuni, așa că periază dinții de cel puțin două ori pe zi și folosește ață dentară cel puțin o dată!

2. Clătește cu apă de gură

Pe lângă împrospătarea mirosului, apa de gură adaugă o protecție suplimentară, eliminând microbii. Un gust de mentă te poate face să te simți mai bine un timp îndelungat! Poți să fii sigur că produsul care îți este recomandat de la clinica stomatologica la care mergi ucide germenii care provoacă această problemă. Nu acoperi doar efectele, ci rezolvă cauza!

3. Răzuiește-ți limba

Placa bacteriană care se formează în mod normal pe limba ta poate fi o gazdă pentru microorganismele dăunătoare. Pentru a scăpa de ele, periază ușor cu periuța de dinți. Dacă aceasta este prea mare pentru a ajunge confortabil în spatele limbii, încearcă o racletă special concepută în acest scop!

4. Evită alimentele care pot da o respirație urât mirositoare

Ceapa și usturoiul sunt printre cele mai comune, iar periajul după ce le mănânci nu ajută. Substanțele care provoacă neplăceri își fac drum în fluxul de sânge și merg către plămâni, astfel că nu vei putea scăpa de miros atât de ușor. Cel mai bun mod de a opri problema? Nu le mânca sau măcar evită-le înainte de a merge la serviciu sau de a te întâlni cu prietenii!

5. Nu fuma

Pe lângă faptul că provoacă cancer, fumatul îți poate deteriora gingiile, îți pătează dinții și îți face rău! Patch-urile de nicotină te pot ajuta la îmblânzirea dorinței. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, mergi la o întâlnire cu medicul tău pentru a vorbi despre programele de renunțare la fumat sau despre medicamente care se pot prescrie și te pot ajuta să renunți la tutun pentru totdeauna.

6. Renunță la dulciuri și folosește gumă de mestecat

Bacteriile din gura ta iubesc zahărul! Îl folosesc pentru a se hrăni și a se înmulți. Acest lucru deteriorează dinții și provoacă o respirație grea. Renunță la dulciuri și, în schimb, mestecă gumă fără zahăr!

7. Păstrează-ți gingiile sănătoase

Bolile gingiilor, parodontoza și gingivita sunt alte cauze ale acestei probleme de sănătate! Microbii se adună în buzunare la baza dinților, iar asta conduce la miasme care pot fi deranjante. Dacă ai astfel de afecțiuni, medicul stomatolog îți poate sugera să mergi la un parodontist, specializat în tratamente de acest tip.

8. Umezeste-ti gura

Cariile dentare, petele dinților și respirația nu tocmai agreabilă se pot forma dacă nu ai suficientă salivă. Dacă gura este uscată, bea multă apă în timpul zilei! Mestecă gumă fără zahăr sau mănâncă bomboane dure fără zahăr. Încearcă, de asemenea, să pui un umidificator în cameră, pentru a umezi aerul din casă.

9. Consultă medicul stomatolog

Dacă afecțiunea ta persistă în ciuda tuturor eforturilor, programează o întâlnire de urgență cu medicul tău stomatolog! El va verifica dacă problemele tale sunt de natură medicală.

Concluzionând, ai grijă de respirația ta și mergi la doctor dacă prezinți semne de îngrijorare cu privire la sănătatea ta dentară. Este mai bine să previi decât să tratezi, așa că nu mai sta pe gânduri!

Sursă: shutterstock.com