7 idei de cadouri practice pentru cei mici

7 idei de cadouri practice pentru cei mici

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguricadouri, cadouri Craciun, cadouri personalizate, copii
Ultima actualizareVineri 26 noiembrie 2021
Vizualizari137

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cadourile sunt un motiv de mare bucurie pentru cei mici, indiferent că este vorba de ziua lor de naștere, de Crăciun sau de Ziua Copilului. În cazul în care micuțul are deja toate jucăriile pe care și le poate dori, atunci poți opta pentru un dar practic, de pe urma căruia acesta poate învăța diverse lucruri sau pe care-l poate folosi pentru a dobândi noi abilități. Descoperă 7 idei de cadouri practice pentru cei mici!

O pușculiță personalizată

Pușculițele personalizate îi pot ajuta pe copii să înțeleagă ce înseamnă să economisești. Aceștia vor începe să prețuiască altfel banii și vor învăța ce fii păstrător încă de la o vârstă fragedă. O astfel de pușculiță poate fi primul pas către independența financiară a copilului.

Un ceas de mână

În cazul în care-ți dorești ca cel mic să învețe să citească ceasul, atunci îi poți oferi un ceas de mână. Cu siguranță îi vei stârni interesul, mai ales pentru faptul că micuții mereu își doresc să se joace pretinzând că sunt adulți. Cu ajutorul tău, copilul poate învăța să-și dea seama ce oră este. Nu doar atât, dar va ajunge să fie mai conștient de trecerea timpului și să-și organizeze activitățile mai bine.

Un șorț de bucătărie

Șorțul de bucătărie este pretextul perfect pentru a-l învăța pe cel mic cum să prepare singur mâncarea. Fie că e vorba de ceva simplu, precum sandvișurile sau ouăle prăjite, ori de ceva mai sofisticat, așa cum sunt prăjiturile coapte în cuptor, aceste abilități îl vor ajuta mai departe în viață.

Un acvariu

În cazul în care locuiești la apartament, un animal de companie precum un câine sau o pisică nu e întotdeauna ușor de întreținut. Totuși, dacă micuțul își dorește neapărat un animăluț, atunci poți să-i oferi un acvariu și un peștișor de care de care să aibă grijă. Lasă-l pe cel mic să dea un nume peștișorului, învață-l cum trebuie să-l hrănească și ajută-l atunci când trebuie să curețe acvariul. Copilul nu doar că se va bucura, dar va deveni și mai responsabil în viața de zi cu zi.

Un binoclu

Un binoclu poate fi o sursă de fascinație nelimitată pentru copii. Fie că vor să vadă mai îndeaproape un peisaj natural, fie că au zărit o pasăre și doresc să-și dea seama ce culori au penele sale, cei mici pot ajunge să fie nedezlipiți de un astfel de obiect. Învață-i cum se reglează distanța focală a binoclului și s-ar putea să descoperi că se vor juca toată ziua de-a safariul sau de-a spionii.

Un Polaroid

Fie că cel mic are deja un telefon mobil pe care-l poate folosi pentru a face fotografii, fie că nu, un Polaroid poate fi sursa unei activități distractive prin care copilul să învețe cum să încadreze un subiect. Acest aparat foto este mai potrivit decât alte camere de fotografiat (cum sunt DSLR-urile sau camerele point and shoot), deoarece copilul poate vedea rezultatul imediat, fără să aștepte prea mult. În definitiv, cine știe? Poate că va ajunge un fotograf talentat.

Un proiector cu planetariu

În cazul în care cel mic este pasionat de spațiul cosmic, atunci îl poți învăța mai multe despre constelații și corpurile cerești. Oferă-i un proiector cu planetariu pe care să-l poată folosi noaptea în camera sa pentru a identifica stelele. Va fi ocazia perfectă să-l înveți punctele cardinale și să-l ajuți să afle mai multe despre spațiul cosmic.

Fă-i copilului un cadou util, care-l poate ajuta să se dezvolte, să dobândească noi abilități sau să capete pasiuni și interese noi. Lasă-te inspirat din ideile menționate în acest articol și cu siguranță cel mic se va bucura de ceea ce-i oferi!

Sursa foto: Shutterstock.com