6 sfaturi pentru amenajarea unei încăperi

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, mobilier, vopsea
Ultima actualizareLuni 18 aprilie 2022
Vizualizari295

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferentă că ai achiziționat o locuință nouă sau ai închiriat una, dacă trebuie să amenajezi o încăpere, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru ca rezultatul final să fie plăcut atât din punct de vedere vizual, cât și confortabil.

Decide care este stilul tău

Pentru a te simți cât mai confortabil acasă, în spațiu personal, este important ca acesta să fie cât mai aproape de personalitatea ta. Poate îți place minimalismul, poate îți place să fii înconjurat de o mulțime de obiecte de decor. Poate părea puțin intimidantă această alegere a stilului, dar din fericire sunt doar câteva întrebări la care trebuie să îți răspunzi. Ce fel de haine îți plac – clasice, în culori neutre sau pastel? Sau îți plac hainele moderne, colorate, largi? Cum te-ai descrie ca persoană – amuzantă, clasică, jucăușă, modernă, tradiționalistă? În funcție de răspunsul la aceste întrebări poți să începi să cauți obiecte de mobilier, vopsea lavabilă și orice alte elemente necesare amenajării unei încăperi.

Decide ce nu îți place

Este important nu doar stilul personal, ci și elementele care pur și simplu nu îți plac. Nu îți plac oglinzile mari? Nu îți place parchetul din lemn masiv? Nu îți plac pereții albi? Indiferent care sunt elementele ce nu îți plac la o cameră, pune-le pe o listă. Fie că vei lucra cu un designer de interioare, fie ca vei amenaja singură încăperea, vei știi de la început ce nu vei pune pe lista de cumpărături.

Construiește încăperea începând de la o piesă de mobilier

Planificarea spațiului este una din cele mai importante etape. Există într-adevăr mulți producători de produse de mobilier ce au dimensiuni mult prea mari. De aceea producătorul de mobilier trebuie ales cu atenție. Pentru a avea un spațiu organizat trebuie să alegeți un obiect de mobilier ale cărui dimensiuni să vă permită amenajare armonioasă a încăperii. Nu alege de exemplu pentru dormitor un pat prea mare care să nu îți permită să mai adaugi și noptiere sau chiar o comodă. Pentru sufragerie, fie că alegi un colțar sau o canapea, ține cont de faptul că și un mic fotoliu, precum și o măsuță de cafea ar trebui să încapă. Deplasarea printre obiectele de mobilier trebuie să fie ușoară, fără să fie nevoie de mutarea unui obiect pentru a ajunge la altul.

Alege cu grijă vopseaua pentru pereți

Atunci când alegi culoarea vopselei decorative este bine să privești locuința ca pe un întreg. Trecerea dintr-o cameră în alta nu trebuie să te obosească vizual. Alege o vopsea decorativa de calitate pentru a obtine efecte excelente.

Combină elemente scumpe cu unele mai ieftine

Nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a amenaja în mod armonios o locuință. Poți alege un parchet scump și un fotoliu mai ieftin. Nu întotdeauna un obiect mai scump este și mai potrivit pentru casa ta. La fel, nici alegerea celui mai scump designer de interioare nu îți va garanta că spațiul va ieși așa cum îți dorești. La fel stă situația și în cazul obiectelor de artă. Nu trebuie să investești o mulțime de bani pentru a te bucura de o piesă frumoasă.

Începe de jos în sus

Orice încăpere, fie că vorbim de baie, sufragerie sau bucătărie, necesită o suită de elemente care trebuie îmbinate pentru a avea un spațiu confortabil. Este de preferat să începi să alegi materialele și obiectele de jos în sus. Începe cu tipul de pardoseală și culoarea acesteia. Poți apoi continua cu tipul și culoarea pereților, precum și a obiectelor de mobilier.

Iar daca vrei sa apelezi la sfaturile si experienta unui designer interior, fa-o. Unii designeri colaboreaza si cu clienti care au lucrari mici de realizat. Cu ajutorul unui designer interior vei economisi timp, bani, vei reduce stresul la minim si, cel mai important lucru, vei pune in evidenta toate ideile tale sub indrumarea acestuia.

Sursa foto: evo-concept.eu