6 lucruri indispensabile de care ai nevoie atunci cand te muți în casă nouă

6 lucruri indispensabile de care ai nevoie atunci cand te muți în casă nouă

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurielectrocasnice
Ultima actualizareLuni 23 august 2021
Vizualizari197

Voteaza & Distribuie

Descriere

O casă nouă înseamnă o viață nouă, iar asta aduce cu sine bucurie, împlinire, dar și câteva chestiuni de organizat. Dacă tocmai ce ai devenit proprietarul unei noi locuințe și urmează să te muți în ea, trebuie să știi că există o listă cu lucruri indispensabile de care vei avea nevoie și pe care ar trebui să le prioritizezi. Prima regulă este să nu te arunci cu capul înainte și să încerci să acoperi tot ce e necesar într-un nou cămin, pentru că nu vei reuși. Pe parcurs, în funcție de timp, nevoi și de buget, vei adăuga toate cele necesare casei tale.

Cu ce începi atunci când te muți în casă nouă? După ce ai terminat cu partea legală și birocratică, ai un contract finalizat și cheile de la locuință, atunci poți adăuga pe lista ta următoarele lucruri:

Patul și șifonierul

Fie că ai una, două, trei sau mai multe camere, principalele obiecte de care vei avea nevoie va fi un pat în care să dormi și un șifonier în care să-ți așezi hainele și câteva dintre obiectele personale. Cel mai probabil le vei transporta în cutii de carton și în saci de plastic, însă până te instalezi complet, sigur o să ai nevoie de un obiecte vestimentare, încălțăminte sau periuța de dinți. Nu mai vorbim de un pat, care la început, dacă bugetul nu-ți permite, poți achiziționa doar salteaua, ca mai apoi să adaugi și suportul. Important este să ai un loc unde să te odihnești.

Electronice și electrocasnice

Mutatul într-o casă nouă presupune achiziționarea unei liste întregi de electronice și electrocasnice. Unele dintre ele sunt indispensabile, în timp ce altele suportă așteptare și le poți lua cu timpul. Vei avea nevoie neapărat de un frigider, de un aragaz și de o mașină de spălat rufe. La capitolul electronice, adaugă pe listă un televizor, în funcție de preferințele tale. Dacă un blender mai poate aștepta, la fel și un cuptor cu microunde, nu același lucru se poate spune despre un aspirator de exemplu. Va fi greu să cureți casa după instalare cu o mătură sau un mop.

Produse și obiecte de curățenie

Printre primele pe lista de “mărunțișuri” vor fi produsele de curățenie, indiferent că locuința ta este una nou construită sau a mai fost locuită înainte. O să ai nevoie să speli pardoseala, geamurile, obiectele sanitare sau chiuveta din bucătărie. Ia-ți și o mătură și o găleată cu mop, precum și niște lavete, bureți și mănuși de menaj.

Masă de bucătărie

De ce ai nevoie într-o casă nouă? De curățenie, de un pat unde să dormi și de o masă unde să mănânci. Pe lângă electrocasnicele necesare, în bucătărie vei avea nevoie și de o masă sau de un blat și de scaune, pentru a putea servi micul deja, prânzul și cina și oricare altă gustare. E practic imposibil să mănânci pe jos.

Draperii

Tot pe lista lucrurilor prioritate atunci când te muți în casă nouă fac parte și draperiile, indiferent că stai la bloc, la casă, la un etaj superior sau la parter. Pentru a avea intimitate, pentru a te feri de soare în timpul verii, perdelele, draperiile sau jaluzelele sunt necesare încă de la început. N-ai cum să te schimbi de haine, de exemplu, cu geamurile descoperite. Investește încă de la început în aceste obiecte, pentru a nu sta ulterior să le schimbi.

O canapea în living

Esențială, dar nu obligatorie, este și o canapea în living. Dacă încă nu ești la stadiul în care bugetul să-ți permită să-ți mobilezi toată casă, cu corpuri de mobilă și alte astfel de obiecte, alege o canapea care să fie neutră din punct de vedere al culorii. Astfel te asiguri că o vei putea ulterior asorta cu celelalte obiecte pe care le vei alege când va veni vremea.

O casă nouă înseamnă fericire și împlinire pentru orice persoană, așa că bucură-te din plin de locuința ta, indiferent că-ți permiți sau nu la început să o mobilezi de la cap la coadă.

Sursa foto: miele.ro