6 cele mai bune recomandări de produse de îngrijire personală

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareLuni 11 mai 2020
Vizualizari380

Voteaza & Distribuie

Descriere

În această perioadă în care din cauza noilor condiții impuse de pandemia de Coronavirus suntem nevoiți să stăm în casă mai mult decât de obicei, cel mai bun sfat este să ne găsim activitățile care să ne aducă mulțumire și să profităm de acest timp pentru a avea mai multă grijă de noi și de cei din jur.

Vă propunem o selecție a celor mai bune produse de îngrijire personală la care nu trebuie să renunțăm nici chiar atunci când stam doar acasă, în izolare. Sunt produse de îngrijire de bază, cu care însă putem să ne răsfățăm simțurile și pe care le putem comanda și folosi oricând în intimitatea căminului.

Iată propunerile pentru cele mai bune produsele de îngrijire personală pe care să le folosim în special în această perioadă, dar nu numai.

Săpunul solid

Spălatul pe mâini este o obișnuință dobândită din copilărie pentru fiecare dintre noi, însă în această perioadă recomandările medicilor sunt concentrate mai mult ca oricând pe spălatul frecvent pentru a elimina posibilele contaminări cu microbi de pe suprafețele cu care venim în contact.

Săpunul în formă solidă este cel mai eficient în acest caz, iar pentru a nu usca în exces mâinile datorită acestui lucru sunt recomandate cele care conțin uleiuri naturale, de exemplu orice variantă de săpun solid de la brandul L'Occitane. Gama cu unt de Shea are în combinație și diferite alte arome inspirate din natură așa încât mâinile vor fi nu doar natural hidratate, ci vor avea un miros plăcut și reconfortant.

Gelul antibacterian sau șervețelele dezinfectante

Gelul antibacterian și șervețelele dezinfectante ar trebui să fie indispensabile pentru oricine oricând, dar cu atât mai mult în această perioadă. Un gel dezinfectant cu o cantitate suficient de mare de alcool este cel mai bun ajutor pentru a ne igieniza mâinile atunci când suntem la cumpărături, la bancă sau în orice loc public. În același timp, este și unul dintre cei mai buni aliați ai noștri pentru protecția personală împotriva contaminării cu microbi sau potențiali viruși.

Pasta și periuța de dinți

Motivul pentru care ar trebui să ne spălăm frecvent pe dinți este simplu: ține de igiena orală indispensabilă. Acum însă în mod special, când stăm mai mult acasă și suntem poate tentați să ciugulim mai des lucruri pline de zaharuri, e cu atât mai important să nu uităm de aceste reguli elementare și să apelăm mai des la spălatul pe dinți. Pentru situațiile când suntem mai mult pe drumuri, chiar și la servici, există variantele de kit sau mini-trusa pe care o putem strecura cu ușurință și în geanta de zi cu zi, nu doar atunci când călătorim cu avionul.

Crema de față antirid și cu protecție solară

Fie că alegem un brand cunoscut sau apelăm la produse naturiste preparate în casă, este important să nu uităm de îngrijirea corectă a tenului. În primul rând pentru efectul de hidratare de care pielea are nevoie zilnic și la contactul cu factorii externi, adică soare, vânt, praf, dar și datorită efectului antirid sau ca măsură de protecție pentru ten datorită expunerii la radiațiile ultraviolete.

Loțiunea de corp


Din cauza dușurilor frecvente, datorate nu doar pandemiei, ci și faptului că vremea se încălzește, e indicat ca după fiecare spălare să apelăm la loțiuni de corp. Acestea protejează stratul lipidic al pielii, din cauza tendinței de uscare pe care aceastao are după contactul prelungit cu apa. De aceea, este bine să apelăm la acest tip de soluții care au rolul de a menține umezeala la nivelul epidermei. Pe termen lung cremele, loțiunile sau untul de corp au rolul de a proteja în acest fel pielea și de a-i păstra elasticitatea de care are nevoie.

Loțiunea demachiantă

Am putea spune că nu ne machiem la fel de des sau chiar deloc dacă nu ieșim din casă, însă știm cu siguranță că la nivelul pielii se acumulează diferite impurități pe care le putem îndepărta cel mai bine doar cu ajutorul unor formule special create pentru asta. Fie că alegem o cremă, șervețele demachiante sau apă micelară este important să ne asigurăm că nu excludem din ritualul de îngrijire zilnică acest pas care ne ajută să avem un ten curățat de toate impuritățile acumulate peste zi sau chiar în timpul nopții (praf, acarieni, transpirație etc.).

Este important să ne păstrăm igiena personală în orice moment, de aceea nu trebuie să uităm de aceste recomandări de produse de îngrijire chiar și atunci când rămânem în intimitatea căminului.

Sursa foto: unsplash.com/photos/ZGzHKEpem88
Sursa foto: pexels.com/photo/brown-sliced-soaps-773252/