5 semne ca mașina ta are nevoie de o revizie

5 semne ca mașina ta are nevoie de o revizie

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurirevizie auto, Service auto
Ultima actualizareMiercuri 29 iulie 2020
Vizualizari206

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mașina poate fi un aliat și un prieten de nădejde, dar doar dacă știi cum să ai grijă de ea. La fel ca în cazul propriului corp, e bine să fii prevăzător și să tratezi afecțiunile din timp, nu să le lași să se agraveze. În general, reviziile în cazul mașinilor noi se recomandă să fie făcute la 10.000 km, la 15.000 km, la 30.000 km, la 40.000 km și după 100.000 km. Dar, chiar și între aceste borne pot apărea probleme. Ce faci dacă nu știi cum să recunoști semnele că prietenul tău pe patru roți nu o duce prea bine? Pentru asta ți-am pregătit ghidul de față. Haide să descoperim care sunt semnele care-ți arată că mașina ta are nevoie disperată de o revizie generală!

Ți se oprește motorul din mers

Poate cel mai evident și totodată cel mai greu de ignorat semn este faptul că pur și simplu motorul alege să te lase baltă. Foarte neplăcut dacă se și întâmplă în mijlocul unei intersecții aglomerate. Există foarte multe cauze pentru care motorul se oprește în timpul mersului, precum o problemă la alimentarea cu carburant, sau o problemă a sistemului electric, dar soluția este una singură: stai calm, redu viteza, scoate mașina din viteză și pregătește-te să împingi. Servodirecția nu va mai funcționa, iar pedala de frână va fi mult mai greu de apăsat ca de obicei.

Ambreiajul pare că urmează să cedeze

Ai de foarte multă vreme loganul credincios și observi că ambreiajul patinează, face un zgomot nefiresc sau pedala are o poziție dubioasă? Toate acestea sunt semne că e cazul să programezi cât mai repede o revizie tehnică și că e cazul să achiziționezi câteva pachete revizie logan. Nu amâna prea mult acest lucru, șansele ca problema să se agraveze sunt mari, iar cheltuiala ulterioară va fi pe măsură.

Apar probleme la sistemul de frânare

Ei bine, cu frânele chiar nu e de glumit! Dacă observi că mașina tinde să tragă spre dreapta sau spre stânga atunci când apeși pedala, există o posibilitate crescută ca plăcuțele de frână să fie contaminate cu vaselina sau ulei. E foarte probabil ca frânarea să fie ineficientă pe una dintre părți. E posibil să nu fie nevoie să înlocuiești plăcuțele de frână, dar poți afla acest lucru cu siguranță doar în urma unei revizii.

Motorul pornește greu


Dacă motorul dă semne că nu vrea să pornească de la prima cheie, e posibil să existe probleme la baterie, fie din cauza perioadei îndelungate de utilizare, fie din cauza unei probleme la alternator. S-ar putea să fie nevoie de înlocuirea bateriei, dar acest lucru poate fi decis doar de către un specialist.

Simți vibrații sau lovituri puternice în volan


În funcție de intensitate, vibrațiile sau loviturile resimțite în volan pot avea mai multe cauze. Dacă simți vibrații în timp ce conduci, chiar și pe drumuri plate, primul pas este să verifici anvelopele. Este posibil ca acestea să aibă suprafața de rulare tocită sau te poți confrunta cu presiune scăzută în pneuri. Pe de altă parte, dacă vibrațiile apr în momentul în care frânezi, acest fapt indică o problemă la discurile de frână, care pot fi tocite sau deformate.

Dacă simți lovituri puternice în volan, nu doar niște simple vibrații, sau observi o mișcare destul de anevoioasă a volanului și un zgomot aparte când virezi, sau un ușor joc al volanului, este clar timpul să verifici sistemul de direcție.

Întotdeauna este mai ușor să previi decât să tratezi, așadar nu lasă revizia tehnică pe ultimul moment!

Sursa foto: pexels.com/photo/bird-s-eye-view-bright-car-colors-1670457/