5 rețete de cocktail pe bază de lichior

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRomania
Ultima actualizareJoi 12 mai 2022
Vizualizari950

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lichiorul este o băutură alcoolică ce are ca principale caracteristici aroma puternică și gustul dulceag. Mai trebuie să amintim și culoarea atractivă, iar toate aceste caracteristici fac din lichior un ingredient preferat pentru multe cocktail-uri. Noi am selectat câteva dintre ele și îți dezvăluim în cele ce urmează rețetele care stau la baza preparării lor.

Voodoo

Acest cocktail are la bază trei lichioruri foarte apreciate datorită aromelor plăcute. Este vorba de lichiorul de căpșune și lichiorul de pepene galben, care se combină cu sambuca – un alt lichior foarte aromat.
Pentru prepararea sa, ai nevoie de:

  • 20 de mililitri de lichior de căpșune;
  • 20 de mililitri de lichior de pepene galben;
  • 20 de mililitri de sambuca
  • 100 de grame de înghețată.

Toate ingredientele se pun într-un blender și se amestecă, după care se toarnă într-un pahar înalt, ținut în prealabil la congelator. Pentru a puncta și la capitolul estetic, băutura poate fi ornată cu felii subțiri de căpșună și pepene galben.

Lambada

Celebrul dans brazilian care a devenit cunoscut în întreaga lume la începutul anilor ’90 a dat și numele acestui cocktail inventat pe plajele din Copacabana.
Lista de ingrediente cuprinde:

  • 50 de mililitri de lichior de Curacao;
  • 20 de mililitri de gin;
  • 10 mililitri de rom alb;
  • 60 de mililitri de lapte de cocos;
  • 3-4 cuburi de gheață.

Toate ingredientele lichide, se amestecă într-un blender, apoi se toarnă într-un pahar, peste cuburile de gheață. Se bea cu paiul, iar pentru decor poate fi adăugată o cireașă roșie sau o căpșună.

Azteca

Acest cocktail constă într-o combinație irezistibilă dintre gustului de cafea și cel de ciocolată, și se prepară cu ajutorul următoarelor ingrediente:

  • 30 de mililitri de lichior de cafea;
  • 80 de mililitri de lapte;
  • Două tablete de ciocolată;
  • Fulgi de ciocolată.

Tabletele de ciocolată se taie în bucățele mici, care se pun la topit într-un vas de inox, plasat deasupra unui alt vas cu apă pusă la clocotit. Datorită căldurii aburilor, ciocolata se va topi ușor, după care se toarnă într-un pahar de cocktail. Într-un alt pahar, se amestecă lichiorul de cafea cu laptele, apoi se toarnă peste ciocolata topită. La final se presară pe deasupra fulgii de ciocolată. În lipsa acestora, poți folosi o a treia tabletă de ciocolată, pe care să o dai pe răzătoare.

Panama


De această dată, cocktail-ul conține două băuturi tari, însă concentrația de alcool va fi diluată datorită celorlalte ingrediente.
Ai nevoie de:

  • 20 de mililitri de gin;
  • 10 mililitri de votcă;
  • 30 de mililitri de lichior de Curacao;
  • 100 de mililitri de apă tonică;
  • 2-3 cuburi de gheață.

Gheața se pune în paharul pentru cocktail, iar într-un alt pahar se mixează ginul vodca și lichiorul. Băutura de un albastru limpede se toarnă apoi peste cuburile de gheață, iar paharul poate fi ornat cu o felie de lime.

Bulldog


La prima vedere poate părea că este vorba de un cocktail tare, cel puțin după denumire. În realitate, avem un cocktail din care se distinge gustul puternic de migdale dat de lichiorul Amaretto.
Pentru a prepara un Bulldog, trebuie să ai la dispoziție:

  • 30 de mililitri de Amaretto;
  • 10 mililitri de sirop de ciocolată;
  • 120 de mililitri de lapte;
  • 100 de grame de înghețată cremoasă, cu aroma la alegere.

Mai întâi se pune înghețata într-un pahar înalt de cocktail, după care lichiorul Amaretto, siropul de ciocolată și laptele se amestecă într-un blender. Se toarnă apoi lichidul peste înghețata cremoasă și se amestecă ușor cu o linguriță.

Acestea sunt câteva dintre cele mai populare cocktailuri pe bază de lichior, însă lista nu se oprește aici. Cel mai probabil, există mii de rețete similare în întreaga lume, datorită varietății mari de lichioruri ce permit nenumărate combinații cu diferite alte ingrediente.

Sursa foto: unsplash.com/photos/xBFTjrMIC0c