5 remedii pentru obținerea unui păr sănătos și bogat

5 remedii pentru obținerea unui păr sănătos și bogat

Detalii

CategoriiRegional
Taguripar
Ultima actualizareSambata 10 octombrie 2020
Vizualizari153

Voteaza & Distribuie

Descriere

Părul bogat și strălucitor nu este doar un element estetic important pentru aspectul nostru, ci și un semn de sănătate. Dacă suferim de anumite boli sau deficiențe nutriționale, atunci părul nostru va fi uscat, tern și cu vârfuri despicate. La fel se va întâmpla și dacă nu știm să-l îngrijim corect. Probleme pot să apară însă și din alte motive. Astfel, pe măsură ce înaintăm în vârstă și mai ales dacă avem un stil de viață stresant, este posibil să observăm căderea părului.

Pentru a reduce și îmbunătăți aceste neplăceri, putem folosi o serie de remedii naturale, care ne pot ajuta să avem un păr sănătos, dacă sunt folosite așa cum trebuie. Iată care sunt acestea.

1. Aloe vera

Aplicarea produselor pe bază de aloe vera sunt foarte eficiente pentru diferite probleme ale scalpului și părului. Au efect foarte bun în caz de mătreață și pentru a preveni îngrășarea excesivă a părului. Gelul de aloe vera poate fi aplicat direct pe scalp de câteva ori pe săptămână sau putem folosi șampon și balsam cu aloe vera.

2. Uleiul de cocos

Acest ulei conține acizi grași esențiali, care pătrund în firul de păr și reduc pierderile de proteine, fenomen care duce la fragilitatea și căderea părului. Uleiul de cocos poate fi folosit înainte sau după spălarea pe cap. Spre exemplu, dacă avem părul gras putem aplica ulei de cocos pe păr și îl lăsăm să acționeze peste noapte sau timp de câteva ore, apoi ne spălăm pe cap. Dacă avem păr uscat, atunci trebuie aplicat după ce ne-am spălat. Uleiul trebuie masat cu blândețe pe scalp și pe toată lungimea firului de păr.
3. Șampoanele speciale Există multe șampoane, balsamuri și măști speciale, care sunt recomandate pentru diferite probleme ale părului. Astfel, în funcție de tipul firului de păr și scalp, putem folosi șampon pentru păr gras, pentru păr uscat sau produse împotriva mătreții.

Desigur, există și cosmetice cu ingrediente speciale împotriva căderii părului, unul dintre acestea fiind Cadu-crex pentru căderea părului. Aceste șampoane sunt concepute cu formule diferite, potrivite pentru bărbați sau pentru femei, și acționează pe mai multe planuri: pe de o parte pot reduce căderea părului și pe de altă parte pot stimula creșterea firelor de păr, ajutând astfel la regenerarea podoabei capilare.

4. Suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare sunt foarte importante pentru sănătatea părului, mai ales dacă avem o dietă mai dezechilibrată. Aceste produse nu înlocuiesc o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, dar, la nevoie, vitaminele și mineralele pot compensa anumite carențe nutriționale, care ne pot afecta inclusiv aspectul tenului, unghiilor și părului. Iată care sunt cele mai bune suplimente alimentare care ne pot ajuta să avem un păr bogat:

  • Uleiul de pește: conține antioxidanți și acizi grași Omega-3 care previn căderea părului, iar în timp pot contribui chiar la îndesirea firelor de păr.
  • Ginsengul: stimulează creșterea firelor de păr.

5. Uleiul de lămâie

Sucul sau uleiul de lămâie contribuie la creșterea părului și asigură totodată un aspect sănătos al firului de păr și al scalpului. Putem aplica suc natural de lămâie pe păr și pe scalp, masând timp de aproximativ 15 minute, apoi ne spălăm pe cap și folosim șamponul nostru obișnuit. De asemenea, putem folosi ulei esențial de lămâie diluat sau o mască de păr care conține acest ingredient.

Indiferent ce remediu dorim să încercăm pentru a obține un păr des și sănătos, va trebui să avem multă răbdare. Este nevoie de câteva luni pentru ca produsele folosite să aibă efect, prin urmare nu vom observa o schimbare „miraculoasă” de la o zi la alta.

Desigur, putem să combinăm mai multe remedii prezentate în acest articol, să le testăm și să vedem care se dovedesc a fi mai eficiente în cazul nostru.


Referințe:

1. Kathryn Watson, Medically reviewed by Cynthia Cobb, DNP, APRN, Updated on May 29, 2020 — Aloe Vera for Your Hair: What Are the Benefits?, available at healthline.com
2. Written by Helen West, RD, on December 10, 2016 — Coconut Oil for Your Hair: Benefits, Uses and Tips, available at healthline.com
3. Scott Frothingham on September 27, 2019, Medically reviewed by Carissa Stephens, R.N., CCRN, CPN — Benefits of Fish Oil for Hair and How to Use, available at healthline.com
4. Bu Young Choi, 2018 Sep 11 — Hair-Growth Potential of Ginseng and Its Major Metabolites: A Review on Its Molecular Mechanisms, available at ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6163201/
5. Kristeen Cherney on April 29, 2019, Medically reviewed by Gerhard Whitworth, R.N. — Is Lemon Good for Hair? Benefits and Risks, available at healthline.com

Sursa foto: pexels.com/photo/blonde-haired-woman-standing-between-green-plants-1049687/