5 probleme ale picioarelor care te avertizează că suferi de afecțiuni grave

5 probleme ale picioarelor care te avertizează că suferi de afecțiuni grave

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareMiercuri 26 februarie 2020
Vizualizari499

Voteaza & Distribuie

Descriere

Efortul fizic, alimentația deficitară, schimbările de presiune sau sarcina pot cauza probleme la nivelul picioarelor. La acestea se alătură și încălțămintea nepotrivită sau de calitate îndoilenică, care are, de asemenea un impact negativ asupra sănătății membrelor inferioare. De aceea, încă de la primele semne de durere sau disconfort resimțite la nivelul picioarelor, este important să iei măsuri. Nu de puține ori, acestea sunt semnale care te avertizează că suferi de afecțiuni destul de grave. Iată ce boli trădează problemele la picioare:

1. Insuficiența venoasă
Dacă picioarele tale sunt mereu umflate și ai senzația de ”picioare grele”, cel mai probabil suferi de insuficiență venoasă. Pacienții care se confruntă cu această afecțiune știu deja că, în acest caz, sângele ajunge mai greu de la membre la inimă. Motivul este chiar faptul că valvele venoase sunt slăbite ori deteriorate și se formează umflături. Zona venelor este cea mai afectată de acest proces.

2. Tromboza
Durerea, oboseala și temperatura mare a picioarelor sunt câteva dintre cele mai frecvente semne ale trombozei. Tromboza este o boală foarte periculoasă, motiv pentru care trebuie să consulți medicul încă de la primele sale semne. De asemenea, pacienții cu tromboză acuză deseori senzația de picioare umflate.

3. Diabetul
Printre alte manifestări ale diabetului, se numără și pierderea senzorială la nivelul picioarelor. Drept consecință, pacienții cu diabet se rănesc mai ușor în zona membrelor inferioare. Așadar, dacă te confrunți cu acest simptom, asigură-te că nu suferi de neuropatie periferică.

4. Ateroscleroza
Pacienții cu ateroscleroză acuză dureri de picioare. În plus, din cauză că membrele nu primesc suficient sânge, ele capătă o culoare palidă. Slăbiciunea musculară, depigmentare și durerea din zona picioarelor nu trebuie, deci, neglijate. Ateroscleroza are consecințe grave dacă nu este tratată la timp, așa că nu ar trebui să fie ignorate semnele sale.

5. Probleme cu ficatul
Poți să identifici problemele de sănătate la nivelul ficatului observând starea picioarelor tale. Dacă resimți disconfort și oboseală la nivelul acestora, nu este exclus să ai o problemă la ficat. Există o legătură foarte strânsă între afecțiunile picioarelor și funcționarea intestinelor, a splinei, a pancreasului și, desigur, a ficatului.

Pentru a scăpa de durerile de picioare și de afecțiunile care pot să apară în această zonă, este important să adopți un stil de viață sănătos și să porți încălțăminte de bună calitate. De exemplu, poți comanda cizme de damă pe epantofi.ro, de la producători renumiți. Ciorapii de compresie sunt și ei utili.

Sursă foto: unsplash.com/photos/L1kLSwdclYQ