5 detalii de care să ții cont înainte să îți cumperi pantofi pentru alergare

Detalii

CategoriiShoping, Sport
Taguriadidasi, echipament sportiv
Ultima actualizareMiercuri 29 iulie 2020
Vizualizari494

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrei să-ți cumperi pantofi sport pentru dame dar nu știi criteriile de care trebuie să ții cont când e vorba despre modele pentru alergare? Urmează să faci o achiziție importantă, pentru că pantofii sport îți oferă comoditate în timpul sesiunilor de alergare. În plus, aceștia trebuie să aibă un design plăcut, care să te atragă. Pentru că pantofii pentru alergare sunt importanți în performanțele tale sportive, îți la ce să fii atentă ca să faci o alegere perfectă. Inspiră-te din recomandările noastre și...spor la treabă!

Mărimea pantofilor de alergare

În primul rând, este indicat să-ți cumperi pantofi de alergare mai mari cu un număr decât ce porți la modelele de stradă. Motivul este simplu - atunci când mergi la alergat, piciorul va aluneca în mod constant spre vârful pantofului. De aceea, o mărime fixă îți va cauza lovituri și dureri în zona degetelor, care te vor împiedica să duci la bun sfârșit antrenamentul. Fii sigură că partea din spate a piciorului este fixă, astfel încât călcâiul să nu alunece.

Vrei să știi cum alegi mărimea ideală pentru pantofii sport pentru alergare? Iată pașii pe care să-i urmezi:

  • Pune o coală pe podea, lângă perete și așează pe rând picioarele, astfel încât călcâiele să fie lipite de acesta.
  • Ia un pix și trasează pe coală locul în care se află degetul mare.
  • Măsoară distanța de la marginea colii până la locul marcat cu pixul, astfel încât să obții lungimea tălpilor.
  • Folosește tabelul de mărimi, în funcție de producător și alege măsura optimă.
  • Când măsori dimensiunea tălpilor, nu uita să folosești șosete. Totodată, fă măsurătorile seara, atunci când picioarele sunt mai umflate. Dacă ești între mărimi, alege numărul mai mare.

Materialul pantofilor de alergare

Un alt criteriu important înainte de achiziționarea pantofilor este materialul din care sunt confecționați. Astfel, vei găsi pantofi de alergare din materiale textile, subțiri, ideale pentru sezonul cald. Potriviți pentru teren drept, aceștia sunt prevăzuți cu sisteme de ventilație și permit circulația aerului în interiorul pantofului. Îndreaptă-ți atenția și către pantofii sport de alergare all-season, confecționați din materiale groase și durabile. Aceștia sunt potriviți pentru alergare pe trasee montane, cu diferite obstacole, fiindcă îți oferă rezistență și tracțiune pe orice tip de sol. Alege pantofi sport din materiale impermeabile, ideale pentru condiții meteo nefavorabile.

Greutatea corpului

În alegerea celor mai comozi pantofi pentru alergare, ține cont și de greutatea ta. În alergare, picioarele sunt supuse unor unde repetate de șoc, din cauza impactului cu solul. Din acest motiv, vor resimți greutatea corpului mult mai mare, în comparație cu momentul în care stai pe loc. Pantofii de alergare nepotriviți pot fi extrem de dăunători pentru articulații. Dacă ești o persoană corpolentă, cumpără-ți pantofi sport cu o talpă tare, cu perne de aer sau spumă specială, care să amortizeze șocurile la impactul cu solul. În caz contrar, poți purta pantofi sport cu talpă subțire, potriviți pentru o greutate redusă a corpului.

Forma piciorului

Nu uita de forma piciorului, atunci când ai în plan să cumperi pantofi sport de alergare. În general, talpa are trei forme cunoscute: plată, neutrp și cea cu platfus. Cea mai întâlnită formă a piciorului este cea neutră. Din fericire, aproape toate companiile mari de încălțăminte creează modele care se potrivesc tuturor formelor. Dacă ai o formă neutră a piciorului, poți alege orice tip de încălțăminte de alergare, care să-ți ofere stabilitate și flexibilitate. Ai platfus sau picior plat? Orientează-te către pantofi de alergare cu o talpă mai bună, care îți oferă amortizare suplimentară.

Distanța parcursă în alergare

Nu în ultimul rând, ține cont și de distanța pe care o parcurgi într-o sesiune. Specialiștii recomandă să nu alergi mai multe zile la rând cu aceeași pereche de pantofi sport, din cauza materialelor din care sunt confecționate tălpile acestora. Pernele de aer și gelul din componența tălpii au nevoie de timp pentru a reveni la forma inițială, mai ales dacă pantofii au fost folosiți în numeroase sesiuni de alergare. Obișnuiești să alergi mult? Ține la îndemână două perechi de pantofi sport, pe care să-i schimbi între ei, astfel încât performanța lor să nu scadă odată cu trecerea timpului.

Ai în vedere aceste criterii și nu vei da greș în achiziționarea celor mai buni pantofi sport pentru alergare.

Sursa foto: unsplash.com/photos/PHIgYUGQPvU