4 motive pentru care să alegi serviciile de protecție a datelor pentru afacerea ta

Detalii

CategoriiIT
TaguriRomania
Ultima actualizareJoi 28 iulie 2022
Vizualizari379

Voteaza & Distribuie

Descriere

Serviciile de protecție a datelor au devenit deosebit de importante pentru orice afacere care procesează date cu caracter personal ale cetățenilor din UE încă din 24 mai 2016, momentul când regulamentul GDPR a intrat în vigoare. Dat fiind faptul că acesta se apică din 25 mai 2018, majoritatea afacerilor au avut suficient timp să contracteze astfel de specialiști. Dacă nu ești încă absolut convins că afacerea ta are nevoie de aceste servicii, descoperă motivele pe care le credem noi importante. Între timp, expertiza Decalex în domeniul protecției datelor îți stă la dispoziție!

Trebuie să anunți în cazul în care se produce o încălcare a securității datelor

Conform regulamentului, dacă securitatea datelor cu care lucrezi a fost compromisă, fie în mod accidental, fie ilegal, către destinatari neautorizați, vei avea datoria de a notifica Autoritatea pentru protecția datelor în termen de 72 de ore. Dacă firma nici măcar nu beneficiază de servicii de protecție, nu vei putea constata încălcarea și astfel raportarea nu va fi posibilă. Caz în care riști sancțiuni sau amenzi. Apropo de amenzi!

Amenzile sunt usturătoare

În cazul în care nu beneficiezi de servicii de protecție a datelor, cel mai probabil nu vei respecta nici prevederile GDPR. Încălcările pot duce la amenzi care să însumeze până la 4% din cifra globală de afaceri a companiei sau până la 20 de milioane de euro. În plus, este posibil să suporți și măsuri corective suplimentare. La final este posibil chiar să-ți fie interzisă continuarea procesului de prelucrare a datelor cu caracter personal, fapt care poate echivala cu imposibilitatea de a mai întreprinde afaceri.

Poți suferi din cauza lipsei de credibilitate


Amenzile pot fi nimic pe lângă pierderile pe care le poate suferi o afacere în momentul în care clienții nu mai au încredere în produsele sau serviciile comercializate. Chiar dacă o încălcare a securității datelor nu afectează un client anume, faptul că astfel de evenimente îți afectează afacerea nu va da bine în ochii potențialilor clienți, clienților actuali, partenerilor și chiar angajaților. Așadar te poți găsi foarte rapid în situația de a nu mai avea pentru cine sau cu cine să lucrezi. Chiar dacă anumiți clienți nu te vor părăsi, e foarte probabil să-ți facă reclamă proastă în piață sau în mediul online. În acest caz publicitatea negativă nu poate fi privită doar ca publicitate și atât.

Îți va fi mult mai ușor să gestionezi procesul de colectare și prelucrare a datelor

Dacă în acest moment nu ai implementate niște strategii și procese foarte clare de colectare și procesare a datelor, nu-ți este afectată doar securitatea datelor, ci și productivitatea și în final profitabilitatea afacerii. Colaborarea cu specialiștii care înțeleg cum funcționează afacerea ta și-ți oferă soluții personalizate te poate ajuta să-ți automatizezi foarte multe activități care înainte consumau atât resurse umane și materiale, cât și foarte mult timp. La final, tu te vei putea concentra pe obiectul tău principal de activitate și nu vei mai avea griji legate de securitatea datelor. Nu în ultimul rând, poți beneficia inclusiv de training pentru angajați!

Ce spui, merită să-ți asumi astfel de riscuri?

Sursa foto: pexels.com/photo/person-in-black-hoodie-hacking-a-computer-system-5380651/